werkcafe

Rap

Intro
Ik ga het vandaag hebben over muziek, en dan specifiek over het genre “rap”, waar de meeste mensen niet een goed beeld van hebben. Door middel van dit artikel wil ik laten zien wat rap nou is en dat het stereotype beeld niet klopt over wat mensen denken te weten wat rap daadwerkelijk inhoudt.
Wat is de definitie van rap? Het op een ritmische wijze zingen van een rijmende tekst.

Midden
Als je aan iemand vraagt die niet naar rap muziek luistert, wat houdt het nou in?
Dan zullen de meesten zeggen dat het “gangsters” zijn die rappen over geld en vrouwen.
Maar zoals ik al zei, je hebt ook voor rap een aantal subgenres, zo ook het “gangster” genre is daar onderdeel van. Dat probeer ik dan ook uit te leggen, door te vertellen dat je ook “normale” rap hebt, waar niet in wordt gescholden en het niet alleen maar over geld en vrouwen gaat.

Bij het soort rap waar ik naar luister, rappen de artiesten op zo’n gedetailleerde manier, dat het is alsof je naar een verhaal luistert. Op die manier kan het ook, als voorbeeld neem ik de artiest J. Cole. Hij rapt ook, maar op een manier, waarbij je kan zien dat het niet altijd “gangster” rap hoeft te zijn.
Rap met inhoud, dat het lijkt alsof iemand een verhaal voorleest.

Slot
Als ik eerlijk ben, houd ik wel in de gaten welke artiesten nu in de top 100 staan. Daar zie je dan ook dat de meeste rappers waar Nederlandse jongeren naar luisteren geen goede rap is in mijn ogen en het meeste is dus troep.
Dat zijn dan ook de rappers die rap in het verkeerde daglicht zetten. Zogenaamde “mumble” rappers zijn in, dat is rap waarbij ze zo erg mompelen, dat je geen tekst meer hoort.

Of rappers zoals Lil Kleine, die rappen over drank en drugs, daar heb je helemaal niks aan. Zeker als je ziet dat zijn meeste fans middelbare scholieren zijn (12 tot 18 jarigen).
Dan moet je drank en drugs niet verheerlijken, omdat ze dan om stoer te doen, dat ook een keer willen gebruiken.

Maar zoals ik al zei rap hoeft niet in een negatief daglicht gezet te worden. Zeker als je goeie rap waardeert. Ik wil dat het stigma verandert en dat mensen niet bevooroordeeld zijn als ze horen dat ik naar rap luister. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur voor muziek, van klassiek tot hardcore.

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
7.428 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel