werkcafe

Over het Stadspodium Rotterdam

Over het Stadspodium Rotterdam

Door: Gijs

 

Midden in het centrum van Rotterdam, in het Nieuwe Stadspark, staat een heus openlucht podium, ook wel bekend als het Stadspodium. Het is gemaakt voor en door Rotterdammers. De vijf meter hoge en dertig meter brede betonnen ‘balken’ die er staan sinds 2009, zorgen ervoor dat het podium bestand is tegen regen. Vooral in de zomermaanden worden er op het stadspodium veel activiteiten georganiseerd. Hierbij moet worden gedacht aan danslessen, voorstellingen, workshops, zingen, sporten, poëzie, meditatie, etc.

Bovendien wordt er het hele jaar door, iedere zondag danslessen in het Stadspark georganiseerd voor een ieder die hierin geïnteresseerd is. Volgens de website komen alle dansstijlen vroeg of laat aan bod.

Ook als er geen evenementen worden georganiseerd op het Stadspodium, leent het Stadspark op het Grote Kerkplein zich voor recreatie in de breedste zin van het woord. Zoals gebruikelijk in eigenlijk alle parken vind je ook in het Stadspark bankjes, stoelen en een groot grasveld waar tevens een beeld van Erasmus staat. Het stadspodium heeft volgens de website drie zogeheten kernwaarden, te weten: ontmoeting, bezinning en meedoen.

Zoals in principe ieder jaar organiseerde Stichting Stadspodium vorig jaar zomer nog een contest waarbij iedereen zich kon aanmelden om het Stadspodium en het Nieuwe Stadspark te gebruiken voor een ééndaags ‘project’. De jury van het Stadspodium koos Antoinette MH Brandenburg uit en zij mocht voor één dag het Stadspodium en het park te gebruiken om, samen met andere schilders en mensen die hieraan wilde meewerken, een gigantisch doek van 20 bij 18 meter te beschilderen met als onderwerp ‘Rotterdam’.

Waarschijnlijk wordt er dit jaar (2019) weer een soortgelijk evenement georganiseerd. Voor hen die het wel zien zitten om dit stukje van de stad voor een dag tot hun beschikking te hebben, zou ik willen zeggen: houd de site van het Stadspodium Rotterdam in de gaten!

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
7.808 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel