werkcafe

Sinterklaas komt weer naar Rotterdam

Sinterklaas

Door: Merve

Elk jaar rond 5 december is het weer groot feest. Dan vieren miljoenen mensen namelijk het Sinterklaasfeest. Weken wordt er op allerlei manieren toegeleefd naar dit fantastische feest.
Sinterklaas komt weer naar Rotterdam!

Elk jaar komt Sinterklaas met een grote stoomboot naar Nederland, en natuurlijk komt hij aan in de haven van Rotterdam. De stoomboot zit vol pakjes voor alle kinderen in Nederland. Voor de grootste haven van de wereld is dit geen probleem, want de grootste schepen kunnen aanmeren in Rotterdam. Er is geen betere plek om naar de intocht van Sinterklaas in Rotterdam te kijken dan langs de kilometers lange kades aan de Maas.

Sinterklaas in Rotterdam is natuurlijk vooral voor kinderen, maar papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes die nog een beetje in Sinterklaas geloven zijn natuurlijk ook welkom. Tot 5 december zijn er diverse activiteiten in Rotterdam. In een feestelijke optocht zal Sinterklaas daarna op zijn paard door de stad rijden.

Route Sinterklaas intocht Rotterdam

Sinterklaas blijft natuurlijk niet op zijn schip, want hij wil graag alle kinderen ontmoeten in Rotterdam. Nadat hij Sinterklaas zijn boot heeft aangemeerd, is er ongeveer een uurtje feest op het Willemsplein bij de Spido. Daarna rijdt hij op zijn witte schimmel met een hele stoet zwarte Pieten door de stad. Op het Grotekerkplein is er uiteindelijk weer een groot Sinterklaas feest. De stoet van Sinterklaas bestaat natuurlijk ook uit alle pieten, de hulpjes van Sinterklaas.
Ook dit jaar vanaf 12:30 uur  kunt u weer uw Pietendiploma behalen op het Grotekerkplein. Alle kinderen zijn uitgenodigd om de goedheiligman bij aankomst op het Willemsplein toe te zingen.

Programma Zaterdag 18 November 2017

12:30  Begin show Willemsplein
13:30  Vertrek van de stoet Willemsplein
13:50  Aankomst Schiedamsedijk
14:05  Aankomst Coolsingel
14:25  Aankomst Doelwater
14:30  Aankomst Meent
14:35  Hoogstraat
14:45  Begin Eindshow Grotekerkplein

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
7.081 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel