werkcafe

Reginald Asbroek

Door Reginald

Mijn naam is Reginald Asbroek en ik ben 60 jaar oud. Ik voel me echt nog heel goed, ben actief en sta volop in het leven. Echter het bedrijfsleven denkt hier heel anders over, want je krijgt de kans niet om op deze leeftijd aan een nieuwe uitdaging te kunnen beginnen. Kwaliteit en ervaring lijken dan onbelangrijk te zijn en je krijgt eigenlijk standaard een afwijzingsbrief met verzonnen argumenten. De werkelijke reden is dat men bang is dat je vaker en langer ziek zult zijn en men denkt dat je minder flexibel bent, dus je wordt niet eens uitgenodigd voor een eerste gesprek.

Ik heb Scheikundige Technologie gestudeerd en ben dus ook in een chemisch gerelateerde functie bij de Shell in 1985 begonnen. Na 10 jaar Shell ben ik 8 jaar manager operations geweest bij de Kuwait Petroleum Raffinaderij. Vervolgens heb ik nogal wat omzwervingen gemaakt in de industrie, waaronder de staalindustrie en de pharmaceutische industrie, met name in operationele management en adviserende functies bij verschillende bedrijven.

Voormalige functies

Een van de functies daarbij was head hunter voor hoger personeel bij Recruitment Partners in den Haag. Niet alleen daar maar ook gedurende de rest van mijn 35 jaar werkervaring heb ik circa 150 mensen aangenomen en waarschijnlijk 1000 sollicitatie interviews afgenomen. Om nog maar niet te spreken van het aantal sollicitatiebrieven en CV’s dat ik heb gelezen en beoordeeld. Dus ik verwacht dat ik bij Werkcafé wel behulpzaam kan zijn om mensen te helpen bij hun sollicitatie proces.

Mijn laatste functie was als senior manager operations bij een nieuwe raffinaderij van een oliemaatschappij in Suriname. Ik had het daar erg naar mijn zin in de tropen en ook met het multiculturele karakter van de samenleving. Helaas na bijna 3 jaar was het project geklaard en moest ik weer terug naar Nederland, zonder baan natuurlijk.

4 Vind ik leuk
4 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.750 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel