werkcafe

Klaar voor de volgende stap

door Ben

Op vrijdag 11 november 2016 had ik mijn kennismakingsgesprek bij Werkcafé Rotterdam. Het was een goed gesprek en ik kon de volgende maandag gelijk beginnen. Ik zat al een tijd zonder werk en wilde zo snel mogelijk weer bezig zijn. Sandra van Werkcafé Rotterdam gaf mij de mogelijkheid en ik heb deze met beide handen aangegrepen. Ik begon met drie middagen in de week. Zo kon ik rustig op gang komen en weer wennen aan een normaal werkritme. Na twee maanden voelde ik mij goed genoeg om meer te doen. Dus gaf ik aan dat ik meer kon werken. Het gevolg daarvan was dat ik vanaf dat moment 24 uur per week aan het werk was bij het Werkcafé.

(her)ontdekken van mijn kwaliteiten

Voor mij is Werkcafé Rotterdam een goede plek geweest om weer te herontdekken waar ik goed in ben. Ik heb weer vertrouwen in mijn eigen kunnen gekregen. Ook durf ik meer voor mijzelf op te komen en ga niet zomaar mee met suggesties van anderen. Ik weet weer waar ik goed in ben en wat mijn kwaliteiten zijn op de werkvloer. Bij het Werkcafé heb ik de kans gekregen om in een veilige omgeving mijn kwaliteiten te (her)ontdekken en te versterken. Omdat mijn collega’s uit verschillende achtergronden komen heb ik ook andere dingen over mijzelf ontdekt. Er zijn altijd dingen die ik vanzelfsprekend vind, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn voor anderen. Ik werk graag gestructureerd en ik hou altijd goed aantekeningen bij tijdens vergaderingen. Ook communiceer ik mijn zaken snel en duidelijk. Ik heb altijd een plan van aanpak en stel gerichte vragen als ik met een dilemma zit. Voor mij is dat vanzelfsprekend, maar ik merk dat dit een kwaliteit is, en niet de norm. De communicatie met mensen van de gemeente gaat ook niet altijd even soepel. Dus dit is nog een bewijs dat wat ik normaal vind, toch een kwaliteit blijkt te zijn.

Nieuwe dingen leren

Bij deze werkplek heb ik ook nieuwe dingen geleerd. Ik ben zeer handig geworden met WordPress en de Google Search Engine Optimization (SEO) kent geen geheimen meer voor mij. Ook heb ik veel geleerd over cv’s en sollicitatieprocedures. Dit gaat mij ongetwijfeld helpen in de toekomst. Ik heb ook veel mensen kunnen helpen tijdens de inloopochtend. Ik vond het een leuk spelletje om samen met de klant uit te vinden wat hun kwaliteiten zijn en hoe dat op de beste manier te formuleren in een cv. Ondanks dat ik dan alleen maar op  een bureaustoel zat, was dit zeer intensief. Na een drukke inloopochtend was ik vaak uitgeput. Dit was omdat ik de hele ochtend mijn volledige aandacht moest vestigen op de klant. Ik moest aandachtig luisteren en tegelijkertijd letten op hun lichaamstaal en daarnaast ook nadenken over de beste invulling van het cv. Dit is zeer intensief werk, maar geeft mij ook veel voldoening wanneer ik samen met de klant tot een goed cv kom.

In mijn vorige banen had ik vooral te maken met academici. Maar bij Werkcafé Rotterdam kom ik mensen tegen uit alle lagen van de samenleving. Dit was relatief nieuw voor mij. Daarom is het een leerproces geweest om uit te vinden hoe ik op de beste manier kan communiceren met verschillende mensen. Iets wat ik vanzelfsprekend vind hoeft niet zo te zijn voor de ander, en andersom. Ook was het werken met collega’s met uiteenlopende achtergronden nieuw voor mij. Zo heb ik toch wel wat dingen geleerd tijdens mijn tijd bij het Werkcafé.

De volgende stap

Ik heb voor mijn gevoel veel geleerd bij het Werkcafé. Het was een mooie en leerzame tijd maar ik ben nu klaar voor de volgende stap. Graag wil ik een functie met meer verantwoordelijkheid. Bij het Werkcafé was er geen mogelijkheid meer voor mij om door te groeien. Daarom ben ik blij dat Ik de kans heb gekregen om bij Stichting DOCK aan de gang te gaan. Daar kan ik hopelijk verder groeien en mijn kwaliteiten inzetten. Werkcafé Rotterdam en in het bijzonder Sandra hebben mij geholpen om weer op gang te komen en weer vertrouwen te krijgen in mijzelf en in mijn kunnen. Daar blijf ik voor altijd dankbaar voor.

5 Vind ik leuk
5 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.118 keer bekeken

Reageren

Reacties

Nicole
Nicole 28 augustus 2017
Succes, Ben, met je volgende stap!

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel