werkcafe

Recept van de week: Macaroni-zalmschotel

door: Menno van Roon

Voor het recept van de week heb ik deze keer gekozen voor een wat luxer gerecht, de macaroni-zalmschotel. Normaal gesproken maak ik dit gerecht alleen bij speciale gelegenheden, zoals verjaardagen en op feestdagen. Van deze macaroni-zalmschotel kunnen 4 tot 5 personen hun buikje rond eten.

Ingrediënten:

200 gram macaroni,
50 gram boter,
30 gram bloem,
0,25 liter melk,
1 theelepel mosterd,
170 gram gemalen pikante kaas,
60 gram amandelsnippers,
middelgroot blik zalm (± 400 gram)

Belangrijkste keukengerei:

steelpannetje (voor de kaassaus),
grote pan (voor de macaroni),
koekenpan (voor de amandelsnippers),
diepe ovenvaste schaal

Voorbereiding:

± 15 minuten

Totale bereidingsduur:

40 minuten

Oven:

Matig, 190°C, gas 4-5

Bereidingswijze:

  1. Breng 2 liter water met 15 gram zout aan de kook. Doe er de macaroni in, schep ze even om en draai het vuur laag. Kook de macaroni in een gesloten pan net gaar, spoel ze dan in een vergiet met koud water af.
  2. Maak ondertussen een melksaus van de boter, de bloem en de melk. Doe er de kaas en de mosterd bij en zo nodig nog wat zout. Roer alles op een zacht vuur goed totdat de kaas gesmolten is. Voeg de kaassaus bij de macaroni met de helft van de amandelsnippers. Schep dit alles flink door elkaar.
  3. Prak de uitgelekte zalm fijn.
  4. Doe nu de helft van de macaroni met de kaassaus in de ingevette ovenschaal. Hierop komt de fijngeprakte zalm en daarop de overige macaroni.
  5. Bak de rest van de amandelsnippers in wat boter, strooi ze over de schotel. Plaats deze vervolgens 25 minuten in de (voorverwarmde) oven.

Eet smakelijk!

7 Vind ik leuk
7 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
693 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel