werkcafe

Stadspark Rotterdam in de zomer

door Ben

Sinds Werkcafé Rotterdam verhuisd is naar het Grote Kerkplein, kijk ik regelmatig uit het raam en zie dat er allerlei activiteiten plaatsvinden voor de deur in het stadspark. Als ik nu kijk zie ik bijvoorbeeld een opblaasbaar hindernis parcours. Dus ik ben op onderzoek gegaan naar wat er allemaal te doen is hier deze zomer.

Stadspodium Rotterdam

Aan de westkant van het stadspark staat een lange betonnen constructie. Dit is het theater van Stadspodium Rotterdam. Dit podium was een schenking aan de stad door zes Rotary afdelingen in Rotterdam. Waaronder Rotterdam Mainport. Deze Rotary is ook actief met workshops bij Werkcafé Rotterdam.

De reden van de schenking door de Rotary was omdat ze in 2004 100 jaar bestonden. In het teken daarvan wilden de zes een cadeau geven aan de stad. Na een ontwerpwedstrijd en een flinke fondsenwerving werd het stadspodium een realiteit in 2009. Stichting Stadspodium Rotterdam is verantwoordelijk voor de programmering van de activiteiten. Van begin mei tot begin oktober biedt het Stadspodium een bruisend programma met muziek, circus, dans, opera, koorzang, straattoneel, poëzie, spelletjes en nog veel meer.

Stadspark Rotterdam

Op 1 mei 2017 opende wethouder Eerdmans het Stadspark Rotterdam. Sinds dit jaar is het Grote Kerkplein geen plein van steen, maar een echt groen park. Met gras, bankjes en perkjes waar je heerlijk ontspannen kunt lunchen of picknicken. Persoonlijk vind ik dat dit het plein helemaal heeft veranderd. Ten opzichte van de oude situatie is de sfeer namelijk ontzettend veranderd. Het park heeft nu een warme uitstraling en is een oase van ontspanning in de stad.

Activiteitenstadspark

Deze zomer is er elke woensdag een speeltuin met opblaasbare toestellen voor kinderen genaamd Kids Kick It! Elke zondag is er een dansactiviteit en tussendoor zijn er andere activiteiten. Op dit moment staat er ook nog een expositie over albino kinderen in Afrika. Deze activiteiten en tentoonstellingen zijn ook nog eens gratis! Voor het complete programma zie de facebookpagina.

Eten en drinken

Er is deze zomer een pop-up proeflokaal genaamd “De Swarte Leeuw”  in de Laurenskerk met een terras ervoor. Het proeflokaal is vernoemd naar een bierbrouwer die ligt begraven in de kerk. Op zijn grafsteen staat: “Hier leyt begraven Dirck Iansen Pesser, in syn leven Brouwer in de Swarte Leeuw.” Na een actieve dansactiviteit kun je heerlijk ontspannen bij het proeflokaal. Als je niet zo actief bent, kun je vanaf het terras ook prima kijken naar de activiteiten in het stadspark. De openingstijden van het proeflokaal zijn echter variabel. Kijk daarom op de facebookpagina voor meer informatie.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.160 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel