werkcafe

Pannenkoekenhuis de Nachtegaal

door Ben

Al van kinds af aan, kom ik langs bij pannenkoekenhuis de Nachtegaal. Ik kan mij nog zomers herinneren, dat ik met andere kinderen in het bos en op het gras aan het spelen was, terwijl de ouders toekeken vanaf het terras. We kwamen regelmatig terugrennen naar de tafel om even een slok drinken te nemen of een hapje van de pannenkoek. Om daarna weer vrolijk het bos in te rennen om verder te spelen. Voor mij is het pannenkoekenhuis een instituut. Ik heb er goede jeugdherinneringen aan en ik kom er met plezier eten.

Als klein kind was het altijd een avontuur om er te gaan eten. Eerst was er de fietstocht er naar toe vanaf huis. Het was maar een kilometer of twee, maar als klein kind is dat al heel ver. Eenmaal aangekomen kozen we een tafel, waarna ik vrolijk de natuur inrende. Voor een kind is het bos natuurlijk fantastisch. Lekker op ontdekkingstocht gaan in de natuur en tussendoor heerlijk pannenkoeken eten. Er is niets beter dan dat als kind.

Menupannenkoeken

Laatst heb ik er weer eens gegeten met wat vrienden. We hadden eigenlijk een hele dag in het Kralingse Bos in gedachten, maar het weer werkte niet mee. We gingen na het eten met zijn allen naar een showcase van het HipHopHuis genaamd HipHopCity. Iemand die we kenden trad daar namelijk op. De showcase begon al om 18.00 uur, dus we zochten een plek waar we om 16.00 uur al konden eten. Ook moest er rekening gehouden worden met iemand wiens lichaam oorlog voert tegen gluten. Niet elk restaurant houdt daar rekening mee. Gelukkig is de Nachtegaal niet een van die restaurants. Ze hebben een menu dat volledig kan worden aangepast poppingaan mensen die niet tegen gluten, koemelk, eiwit of zout kunnen. Meestal hebben restaurants een paar gerechten die zijn aangepast, maar het pannenkoekenhuis heeft varianten voor hun hele menu. Ook keek de serveerster niet vreemd op toen een van ons een pannenkoek bestelde in kinderformaat. Wel was ze verbaasd dat ik icetea bestelde terwijl de dames aan tafel aan de alcohol zaten.

Jeugdsentiment

Toen ik aankwam bij het restaurant (op de fiets natuurlijk), kreeg ik direct een gevoel van jeugdsentiment. Ondanks het slechte weer zag ik mijzelf al rennen in het bos en milkshake drinken uit een rietje. Gelukkig smaakte de pannenkoek ook net zo lekker als ik mij herinnerde uit mijn kindertijd.

Informatie pannenkoekenhuis de Nachtegaal

Het pannenkoekenhuis de Nachtegaal is gelegen in het Kralingse Bos. Vlakbij het hertenkamp aan de oostzijde van het bos. Het restaurant is rolstoelvriendelijk. Er zijn geen drempels en er is een aangepast toilet. Van de meeste gerechten is ook een versie beschikbaar voor mensen met een speciaal dieet.

adres:

Prinses Beatrixlaan 11
3062 CM Rotterdam

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur
zaterdag en zondag van 09.00 tot 20 uur

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.286 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel