werkcafe

de Parade

door Ben

De Parade is een rondreizend festival dat elk jaar langs vier steden reist in Nederland. De traditionele start is in Rotterdam in het Museumpark. Vervolgens strijkt het festival neer in Den Haag en Utrecht, waarna het eindigt in Amsterdam. Dit jaar bestaat het festival 27 jaar. Op de Parade spelen 60 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten. Het merendeel van deze voorstellingen is speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond.

Ook overdag is er van alles te doen. De KinderParade vindt dan plaats. Er is een aantal voorstellingen voor kinderen en er zijn activiteiten. Zo maak je bijvoorbeeld bij de KinderLockers je eigen showoutfit waarmee je kan paraderen. Of je gaat timmeren en schilderen bij Villa Lila, zweven in de Zweef, dansen bij de Silent Disco en zelf poffertjes bakken.

Er zijn meerdere eet- en drinkgelegenheden op het evenemententerrein. Van cocktails tot koffie en van limonade tot speciaalbier, er is van alles te drinken. De eettenten bereiden taco’s, vis, pita’s, burrito’s, burgers. Poffertjes, ijsjes en crêpes zijn ook verkrijgbaar. Dit eten is allemaal op duurzame wijze geproduceerd en het vlees en gevogelte komen uit Europa.

Informatie

De Parade wordt gehouden in Rotterdam van 23 juni tot en met 2 juli in het Museumpark. Overdag is de KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. ‘s Avonds zijn er korte voorstellingen en er spelen twee live-bands, in Hotel Vilé en Café Correct.

Openingstijdenparade

Donderdag 29 juni 15.00 uur tot 24.00 uur
Vrijdag 30 juni 15.00 uur tot 02.00 uur
Zaterdag 1 juli 14.00 uur tot 02.00 uur
Zondag 2 juli 14.00 uur tot 22.00 uur

Toegangsprijzen

Het eerste uur na de opening is de toegang tot het terrein gratis daarna €7,50. Maar bezoekers tot 18 jaar hebben gratis toegang. Mensen met een Rotterdampas of CJP hebben €4,- korting op de entreeprijs. De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,50 tot € 10,- en de live bands in Hotel Vilé en Café Correct zijn gratis. Voor de voorstellingen kun je tickets kopen op het terrein van de Parade of online. Het programma is hier te vinden.

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
945 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel