werkcafe

Mijn ervaring bij mijn ex-werkgever

door Meryem

Op 24 april was ik aangenomen bij een bedrijf, maar mijn officiële ingangsdatum was 1 mei. Dat bedrijf bestaat uit 4 werknemers en de werkgever zelf. Dat bedrijf was in Rotterdam, bij een industrieterrein. Het was letterlijk een familiebedrijf. Zijn vader heeft al 30 jaar een eigen kledingwinkel, maar was al met pensioen. Af en toe hielpen zijn ouders dan mee in het bedrijf van zijn zoon, mijn( ex-) werkgever.

Eerste dag

De eerste dag was op een zaterdag, en ik werd gelijk al in het diepe gegooid. Mijn ex-werkgever zat even naast mij en heeft 3 uur uitleg gegeven waarbij 7 onderbrekingen, omdat hij het druk had en veel met zijn eigen werk bezig was. Wij zaten daar met z’n tweeën.

Na mijn ervaring bij mijn vorige banen weet ik nu wel hoe de stand van zaken is. Ook wat collega’s betreft. Ik dacht het ergste te hebben gehad met collega’s in het verleden, maar dit was het toppunt. In eerste instantie voelde ik me daar al niet echt welkom.

Veel dingen mocht ik niet doen of gebruiken zoals: niet vaak naar het toilet niet te veel koffie water drinken, telefoon niet opladen en zuinig zijn met wc rollen. Prima! Ik zat daar achter een bureau met een heleboel invoerwerk van 2 min uitleg. Ik ben iemand die veel vragen stelt om beter werk te kunnen verrichten.

Begeleiding

Ik heb dat ook aangegeven aan het begin toen ik daar kwam werken. Omdat ik niet goed was ingewerkt en niet goed was begeleid, begon ik veel vragen te stellen. Een vrouwelijke collega die daar bijna 2 jaar werkt, wist best wel veel van het werk af. Na een week of 2 viel ik haar weer lastig met vragen. Op de een of andere manier had ik al een vermoeden dat zij dat niet leuk begon te vinden. Ergens in mijn onderbuik had ik het gevoel dat zij daar over zou gaan klagen bij mijn ex-werkgever.

Sfeer op de werkvloer

En inderdaad, mijn instinct was goed. Mijn ex- werkgever vertoonde ook op een gegeven moment ander gedrag. En zij was meer een pestkop die mij zat te jennen met sarcastische opmerkingen. Ik gaf daar in eerste instantie geen reactie op, maar na anderhalve week kwam ik wel voor mezelf op. Op een duidelijke en nette manier. In de derde week op een donderdagochtend kwam ik een kwartier eerder binnen.

Mijn werktijden zijn in principe van 9.00 uur tot 18.00 uur. Donderdag ochtend was ik vroeg aanwezig.

Ik moest nog inloggen op mijn pc en er werd gelijk aan mij gevraagd of ik mijn invoerwerk af had waarop ik nee antwoordde De volle laag die ik toen kreeg zag ik totaal niet aankomen. Ik was in shock en wist even niet wat ik moest zeggen. Op dat moment had ik ook nergens zin meer in. Sterker nog ik was van plan daar niet meer te blijven.

Tot slot

Toen heb ik mijn ex-werkgever gevraagd of ik met hem kon praten hierover. We hadden een stoffig gesprek gevoerd, waar ik niet wijzer van werd. Helaas ben ik diep teleurgesteld, vanwege het feit dat iemand zo met zijn personeel omgaat. En omdat ik niet meer in loondienst zit.

Later heb ik te horen gekregen van mijn ex-werkgever omdat hij deze functie wil beëindigen. Dit klonk als muziek in mijn oren. Gelukkig zat ik in mijn proefmaand en kon ik weer verder bij de bijstand. Ik zou daar voor geen goud meer terug willen gaan. Nu nog verder kijken naar betere functie.

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.357 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel