RECEPT VAN DE WEEK: HUSSELEMUSSIE
30-06-2017 13:56:40Door: Menno
VEGETARISCH, GEZOND, VOORDELIG EN LEKKER: HUSSELEMUSSIE
Husselemussie is een gebakken mengelmoes van eieren en groenten dat heerlijk smaakt op de boterham. Ik ken dit gerecht vooral van vroeger op de camping waar we met beperkte middelen toch een hele gezonde maaltijd konden bereiden. Tegenwoordig maak ik husselemussie geregeld thuis in mijn kleine keukentje. Naast de eieren bestaat het gerecht uit de basisgroenten tomaat, ui en paprika. Daarnaast vind ik het fijn om te variëren met andere groenten zoals courgette en champignons.
Binnen een half uurtje heb je een heerlijke gezonde maaltijd, en dat voor nog geen €1,50 per persoon.
Ingrediënten (per persoon)
bruin brood
2 of 3 eieren
1 grote ui
2 tomaten
paprika
4 champignons
paar teentjes knoflook
olijfolie
peper & zout
oregano
Benodigdheden
koekenpan
mes
knoflookpers
Bereiding
Snijd de champignons in plakjes en doe deze met wat olijfolie in de koekenpan. Deze zet je op een laag vuur zodat er voldoende tijd is om de andere groenten voor te bereiden.
Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Maak de ui schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Thuis gebruik ik voor de paprika, ui en knoflook vaak even kort de blender. Als de champignons al een beetje bruin worden kan de paprika met ui en geperste knoflook erbij. Nu kan het vuur wat hoger worden gezet.
De tomaat snij je ook in kleine stukjes en wordt vermengd met de oregano. Voeg dit samen met wat peper en zout toe aan de koekenpan. Na enkele minuten kunnen als laatste de eieren worden toegevoegd.
Op een middelmatig vuur bak je het geheel in 5 minuten af. Blijf goed roeren (husselemusselen) om het niet te laten aanbranden.
Eet de husselemussie bij voorkeur met bruin brood. Als alternatief voor brood kun je denken aan rijst of pasta.
9 Vind ik leuk
Reageren
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.