werkcafe

Pitabroodjes met vegetarische balletjes, champignons en spinazie

Als je vaker hier op de site kijkt, zul je wel meer vegetarische recepten hebben gezien. Aangezien ik lekker gevarieerd kook en eet, blijf ik met liefde nieuwe recepten plaatsen. Dit recept is van een gerecht dat ik afgelopen weekend heb verzonnen en het beviel mij heel erg goed!

Ingrediënten (per persoon)

3 grote pitabroodjes
half bakje champignons
verse spinazie
rode ui
halve oranje paprika
vegetarische balletjes (bij de AH hebben ze hele lekkere)
American smokey BBQ saus van Calvé
handje taugé
olijfolie
peper & zout

Benodigdheden

oven
koekenpan
mes
snijplank

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in plakjes en doe deze samen met een klein scheutje olijfolie in de koekenpan, deze zet je op half hoog vuur.
Was de paprika en snijd hem in dunne reepjes die je weer doormidden snijdt. Als de champignons al een beetje bruin worden kan de paprika erbij. Maak de rode ui schoon en snijd hem doormidden en daarna in plakjes. De vegetarische balletjes snijd je ook in plakjes, dit kan nu samen met de ui in de pan. Roer alles even goed door elkaar.

De pitabroodjes besprenkel je met een klein beetje water en daarna gaan ze in de oven voor ongeveer vijf minuten.

Als alles in de pan lekker is aangebakken doe je er een flinke hand gewassen spinazie bij. Dan nog wat peper en zout naar smaak toevoegen. Even doorroeren en als laatste een handje taugé erbij. De pan kan van het vuur en de pitabroodjes zullen wel klaar zijn. Snijd ze open en smeer er wat bbq saus in. Als laatste vul je de pitabroodjes.

Smakelijk eten!

recepten

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.127 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel