werkcafe

TED Lessons worth sharing

Door AS Determan

Hoe ga je om met spanning en hoe kan je een goede indruk achter laten bij een potentiële werkgever? Het youtube kanaal van TED kan u hierbij helpen. TED inspireert en is naast vermakelijk ook goed in staat om handvatten te geven die handig zijn voor een werkzoekende. De filmpjes van Ted hebben altijd een wetenschappelijke karakter. De kracht van TED is ook dat ze moeilijke, zware onderwerpen zo kunnen ontleden dat leken het begrijpen. En door gebruik te maken van animaties zijn ze ook zeer vermakelijk. Dus heb je je altijd al afgevraagd waarom dat vuiltje in je oog nooit echt goed kan zien of heb je je altijd al afgevraagd wat Orweliaans betekent? Ted legt het je uit en ook jij, ja jij, zult het snappen.

Hieronder 8 filmpjes die je gezien moet hebben.

1.

Ze zeggen je bent nooit te oud om te leren. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Waarom lijkt de een geen moeite te hebben met leren en lijkt dat voor een ander leren een onmogelijke opgaaf. En is dat ook zo of valt alles te leren. Dit filmpje geeft daar enig inzicht in en laat ook zien dat leren en fitness meer op elkaar lijken dan je zou denken

2.

De naam zegt het al dit filmpje is voor iedereen want iedereen heeft momenten dat ze onzeker zijn.
Mocht zo’n moment zich voordoen, bekijk dan dit filmpje eens. Door te kijken waar zelfvertrouwen nou vandaan komt, wordt uiteengezet hoe je er meer van kan krijgen.

3.

Het is niet altijd even makkelijk om gefocust te blijven. Wanneer sollicitatie op sollicitatie op niks uitmondt kan een mens gedemotiveerd raken.Maar dit filmpje, ingesproken door Steve Claunch, een succesvolle basketballer met 1 hand zonder vingers en 2 ongelijke benen, laat zien dat tegenslagen niet altijd negatief hoeven te zijn.

4.

Wat zou jij doen met een miljoen? Dit is een vraag waar veel mensen zo een antwoord op hebben. Maar zou een miljoen jouw gelukkig maken? Dat is een vraag waar we niet zo gauw bij stilstaan, We gaan er altijd van uit ja want wie wordt er nou ongelukkig van zo veel geld? Raj Raghunathan zocht het echter uit en komt met verrassende uitslagen.

5.

Wat kunnen wij moderne mensen leren van een Griekse filosoof uit het jaar 300 voor Christus?
Mensen jouw wil opleggen volgens Camille Langston.

6.

Wie ben ik? Een bekende vraag voor ons allen. Bovendien zullen sommigen zelfs heel hun leven worstelen met dit vraagstuk. Een vraag die zo simpel lijkt, maar waar niemand een antwoord op lijkt te hebben. Amy Adkins probeert op deze vraag een antwoord te geven met behulp van een eeuwenoud gedachtenexperiment van Plutarch

7.

TED X is een platform voor inspirerende sprekers. Idea’s worth sharing volgens TED X.
In dit fimpje: Terri Trespicio is een invloedrijke branding strategist en is van mening dat als je te veel op je passie focust, je mogelijkerwijs je passie misloopt?

8.

Valt succes te programmeren?  Is dat überhaupt wel mogelijk? En wat is succes dan?
Vragen waar Carrie Green een antwoord op denkt te hebben. En met haar staat van dienst en op zulke jonge leeftijd kunnen we wel stellen dat succes voor haar geen abstract begrip is.

 

 

 

 

 

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.127 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel