werkcafe

Leuke plekjes in Rotterdam Noord

door Linda

In Rotterdam Noord kun je op veel plekken heerlijk eten. Ik woon daar nu al acht jaar, maar ik heb die plekken zelf nog maar net ontdekt. Dit komt denk ik door het feit dat als je er niet langs fietst, je het gewoon niet ziet. Noord is een buurt die je echt moet ontdekken. Kom je ergens nooit, fiets er dan gewoon eens doorheen. Er zijn een paar hoofdwegen en als je die ontwijkt, kom je veel leuks tegen. Acht jaar geleden was dit nog niet zo’n leuke buurt als het nu is, maar er is een boel opgeknapt. De Zwaanshals is een heel leuk straatje geworden met veel unieke Rotterdamse winkels. Aan de andere kant zit de Zaagmolenkade waar je heel lekker kunt eten bij verschillende restaurants. Maar dit zijn nog wel plekken die je makkelijk ontdekt, je hoort en leest er ook best wat over.

Plekken waar je minder snel komt zijn Speck, Mevrouw Meijer en MONO.
Dit zijn allemaal plekken waar je sowieso lekker kunt eten en drinken. Waar ik nu al vaker ben geweest is Speck. Een geweldig restaurant waar ze heerlijk eten serveren. Allemaal gerechten uit hun mooie grote steenoven, van pizza tot quiche. Daar kun je dan een Rotterdams biertje bij bestellen, deze zijn ook overheerlijk. Je zit er in een super leuk interieur waar je geen plekje kunt reserveren. Gewoon erheen gaan en maar hopen dat je kunt aanschuiven!
(Anders heb je nog de optie dat je een pizza bestelt en deze mee naar huis neemt.)

Een ander restaurant waar ik, minder vaak maar alsnog een keer, heel lekker heb gegeten is Mevrouw Meijer. Deze zit in de buurt van Speck. Het is een Frans restaurant met heerlijk eten. Het is maar goed dat je hier wel kunt reserveren, anders werd het erg lastig om hier te kunnen zitten. Een knus restaurant waar je best dicht op de buren zit, dus als je van privacy houdt is dit niet voor jou. Als je daar geen last van hebt ga er dan zeker een keer langs. Ik eet vegetarisch en dat kunnen ze daar ook goed.
Heerlijk gegeten in dit knusse, gezellige restaurant.

Het gebouw waar MONO zit is ook minder duidelijk maar het zit tegenover een van de duidelijk herkenbaarste gebouwen in noord, een groot blauw met wit gestreept gebouw.
MONO is een ruime en heerlijke plek waar je lekker kan zitten. Aan een tafel met je laptop of op een relaxte stoel om lekker te lezen of te kletsen. Een super inspirerende plek met een top interieur en veel gave planten. Hier kun je drinken, eten, dansen en exposeren. Ik heb er al vaker een heerlijke mocktail gedronken en een geweldige tosti gegeten.
Zeker een plek om eens te gaan zitten en genieten.

noord

Openingstijden

Speck, 1e Pijnackerstraat 134a: ma t/m zo 17:00 – 21:00

Mevrouw Meijer, Gerard Scholtenstraat 37B: ma t/m vrij 17:30 – 23:00

MONO, Vijverhofstraat 15: ma t/m do 12:00 – 19:00 vrij 12:00 – 02:00

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.074 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel