werkcafe

Vegetarische taco’s

Bij mijn vorige recept had ik al gezegd dat het vegetarisch eten helemaal niet tegenviel. Dat is nog steeds zo! Vooral nu ik vegetarisch gehakt heb ontdekt. Die van de Albert Heijn vind ik echt super lekker, lekkerder dan echt gehakt. Mijn vriend is het met me eens, dus nu zijn er helemaal geen problemen meer als we voor ons beiden willen koken. Ideaal!

Een gerecht wat lekker is met vega gehakt is taco’s. Zie hier het recept.

taco's

Ingrediënten (voor 1 persoon):

½ paprika
½ blikje kidney beans
½ blikje maïs
een beetje sla (ik gebruik kropsla)
4 cherry tomaatjes
sour cream
1 ui
1 teen knoflook
vegetarisch gehakt
olijfolie
tomatensaus (bij de AH hebben ze papieren pakjes waar echt alleen tomaat en zout in zit)
4 tacoschelpen
peper en zout

Benodigdheden:

oven
koekenpan
snijplank
mes
zeef of vergiet

Bereiding

Zet de oven aan om deze voor te verwarmen. Voor mijn taco’s was dat op 160 graden, kijk even op de verpakking welke temperatuur je nodig hebt.
Zet de koekenpan op middelhoog vuur en doe er wat olijfolie in. Was en snijd de paprika in kleine stukjes en leg deze in de koekenpan. Snijd de ui in reepjes en de knoflook fijn.

Doe de kidney beans en maïs in de vergiet en spoel het goed af met koud water.
Inmiddels zal de oven voorverwarmd zijn dus kunnen de taco’s erin. Bij mij was dat voor 6 min maar hiervoor kun je ook maar beter even kijken op de verpakking.
Nu kunnen de ui, kidney beans, maïs en vegetarisch gehakt bij de paprika in de pan. Blijf het goed omroeren zodat niks aanbakt. Na een paar minuten kan de knoflook erbij, roer dit ook goed door.

De taco’s zullen wel warm zijn, haal ze uit de oven en leg ze op je snijplank. Hier laat je ze een beetje afkoelen.
Als laatste doe je wat saus in de koekenpan. Kijk wat voor jou een goede hoeveelheid is. Ik doe er zelf nooit zoveel bij. Dan nog wat peper en zout er overheen en laat het even sudderen. Zet het vuur op de laagste stand.

Was de sla en tomaatjes. Voordat je deze in de taco doet, smeer je er eerst wat sour cream in. Doe dan een blaadje sla en een gesneden tomaatje in elke taco.
Het laatste wat je moet doen is de inhoud van de pan in de taco’s doen. Voor mij werkt dit het beste met een lepel. Schone handen houd je niet bij dit recept 🙂
Dan is het klaar en kun je het (met de handen) lekker oppeuzelen!

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.002 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel