werkcafe

Recept: vegetarische pasta pesto

Soms begin ik met koken en komen de ideeën tijdens het proces. Dan denk ik, dit zal er ook wel lekker bij zijn en misschien dit ook wel. Heel fijn als ik op deze manier een lekker bordje eten kan produceren! Zo ook met het volgende recept.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

· ½ courgette
· ½ aubergine
· 1 sjalot
· 1 teentje knoflook
· rucola
· 6 snacktomaatjes
· 4 nestjes brede noedels (of tagliatelle)
· pesto (ik had een bakje van de Hema, erg lekker)
· kookroom
· olijfolie
· peper & zout
· parmezaan

Benodigdheden:

· koekenpan
· pan
· snijplank
· mes


BEREIDING

Begin met het opzetten van een pan water zodat dit kan gaan koken. Dan snijd je de halve courgette en aubergine in plakjes (zo dik als je zelf wilt) en doe deze in de koekenpan met wat olijfolie. Als dit aan het bakken is kun je de ui in plakjes snijden en de knoflook fijnsnijden. Dit laat je even op de snijplank liggen.
Dan was je een flinke hand rucola schoon en leg dit op een bord. De tomaatjes mag je ook schoonwassen en in vieren snijden. Deze kunnen bij de rucola en doe daar dan wat olijfolie en zout overheen.

Draai de courgette en aubergine om in de pan en doe de ui en knoflook erbij.
De brede noedels kunnen nu in de pan met kokend water. Houd de courgette en aubergine goed in de gaten en roer een paar keer door de pan heen. Als de noedels bijna gaar zijn kun je de kookroom bij de producten in de koekenpan gieten. Daarbij moet je zelf kijken of je veel of minder room wilt. Hetzelfde met de pesto, wat ook in de pan mag. Roer dit allemaal goed door elkaar en doe er wat peper en zout bij. Doe dan de rucola en tomaatjes er nog bij en roer deze er ook doorheen.

Als de noedels klaar zijn kun je ze afgieten en er wat olijfolie doorheen doen. Roer deze ook door de rest heen en dan kan het op een bord. Nog wat parmezaan erbij en klaar!

Stel, je wilt wel graag vlees bij dit gerecht, doe er dan wat spekjes doorheen.

Smakelijk eten 🙂

 

 

4 Vind ik leuk
4 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.456 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel