werkcafe

Een weekend vol emoties

Door: Edwin

Dit weekend was emotioneel gezien voor mij erg heftig te noemen. Enerzijds nam ik voor de tweede keer afscheid van mijn vader, en anderzijds ging ik zondag voor het eerst in een lange tijd weer naar een verjaardagsfeestje bij iemand anders thuis.

Zaterdag 17 september 2016

Vandaag heb ik samen met mijn moeder en mijn zus de as van mijn vader verstrooid. Mijn vader is in mei overleden en we hadden tot nu toe nog niet bepaald wat we met zijn as wilden doen. Vandaag hebben we dus zijn as verstrooid in Capelle Schollevaar, bij het crematorium waar in mei ook de dienst gehouden is. Het is een mooi terrein met veel bomen en planten die nu mooi in bloei staan. Het was net zo’n mooie zonnige dag als 5 mei; de dag dat mijn vader gestorven is.

Ik vond het heel fijn en ook heel belangrijk om nog een keer met alleen mijn moeder en mijn zus samen afscheid te nemen van hem. Het was een hele emotionele dag voor ons en ik ben erg blij dat we dit samen hebben kunnen doen.
We hebben ieder een beetje as rondom een mooie boom gestrooid en daarna een bos bloemen in een steekvaas erbij gezet. Het was goed zo.

Ik mis hem vreselijk en had nog heel graag even willen praten met hem, maar dat kan nu niet meer. En daar heb ik ook wel vrede mee.

We hebben daarna samen gegeten bij een leuk restaurant aan de Oudedijk in Rotterdam. Het deed me goed om gewoon even samen met mijn zus en mijn moeder samen te zijn.

Zondag 18 september 2016

Het is alweer lang geleden dat ik naar het huis van iemand anders was geweest om een verjaardagsfeestje bij te wonen. Nou was mijn vriendin onlangs ook jarig. Zij vierde ook een feestje, maar dat was voor mij wel een stuk veiliger, bij haar thuis. Nu gingen we naar de verjaardag van een vriendin van haar.

Het plan was eigenlijk om een film te gaan kijken, maar toen we daar aankwamen kregen we tijdens de koffie te horen dat de projector het begeven had, en toen besloten we om maar naar het strand te fietsen.

Ik had heel veel weerstand gevoeld voor dit feestje omdat er zoveel mensen kwamen en ik best veel spanning voel bij vragen over mijn werk en of mensen mij wel aardig vinden. Maar eigenlijk voelde ik mij heel prettig en welkom op het feestje en dat was voor mij een enorme verademing.

De wandeling op het strand was heel leuk, en ook het feestje daarna bij de jarige thuis was zeer geslaagd. Er was ook veel lekkers te eten en dat hielp ook wel. Ik had samen met mijn vriendin en alle andere aanwezigen een hele leuke dag.

En zo passeerden er in één weekend heel veel emoties: Verdriet maar ook dankbaarheid op zaterdag, ontspanning en plezier op zondag. Er zijn jaren geweest waar ik veelal wegliep voor dit alles. Nu vult het mij met een voldaan en dankbaar gevoel. Ik ben op de goede weg.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
889 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel