werkcafe

Leren, groeien en doorgaan

Door Lorna

Leren, groeien en doorgaan, vanaf dat je klein bent is het een begrip dat je leert. Je leert iets en hierdoor groei je. Zo kan je doorgaan naar iets nieuws. Het is wel belangrijk om jezelf de grote vraag te stellen wat wil ik leren? Toen ik voor het eerst bij het Werkcafé kwam, was mijn doel leren omgaan met anderen. Dat was voor mij een uitdaging, ik was zo gewend om alleen te zijn in mijn eigen gezelschap en zeker geen collega’s gewend. Honderd en een vragen gingen door mijn hoofd, wat moet ik zeggen, hoe moet ik me gedragen, kan ik dit wel, wat als ik iets stoms zegt, vinden ze mij wel aardig en ga zo maar door.

Leren

Alle begin is moeilijk, maar als het zo erg wordt dat het niet meer te verdragen is, dan weet je dat er iets moet gebeuren. Mijn idee was om alles alleen te doen, zo was ik het gewend. Maar door de gelegenheid die ik hier heb gekregen, ging ik steeds meer open staan voor hulp. Beetje bij beetje durfde ik meer te vragen, durfde ik mij in een gesprek te mengen en zelf te lachen. Ik begon steeds meer te beseffen dat ik mijn eigen boeman had gemaakt en dat ik nergens bang voor hoefde te zijn. Dankzij al mijn collega’s hier bij het Werkcafé heb ik dat kunnen ontdekken. Zonder pushen of opdringen gaven ze mij het gevoel je hoort er ook bij. Dat ik dit heb mogen leren hier is een heel fijn gevoel.

Groeien

Als ik terug kijk naar hoe ik in het begin binnen kwam bang, verlegen en onzeker, kan ik met zekerheid zeggen dat ik ben gegroeid. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik zo veel zekerder zou zijn na zes maanden Werkcafé. Door deze groei durf ik nu keuzes te maken, die ik eerder niet durfde te maken. Ik kijk naar mezelf met een positieve blik en ik geloof in mezelf.

Doorgaan

Er komt dan ook het moment dat je weet op deze plek ben ik uitgeleerd, het is tijd om door te gaan. Op een nieuwe plek weer nieuwe dingen leren. Als je doorgaat laat je altijd mensen achter, dat is jammer maar hoort wel bij je ontwikkeling. Bij mijn start heb ik ook een paar mensen zien gaan maar ook zien komen. Je doet de deur achter je dicht maar je zet hem niet op slot. Als het nodig is om terug te keren dan kan dat. Doorgaan betekent niet vergeten, ik zal dan ook zeker al de mensen die ik in dit avontuur heb leren kennen niet vergeten. Ik wil ze bedanken dat ze aanwezig waren in dit gedeelte van mijn leven, ik wens ze heel veel geluk dat ze mogen blijven leren, groeien en doorgaan.

Veel liefs en geluk van,

Lorna

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.558 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel