werkcafe

Hoe word je een…….

Er zijn soms beroepen waar ik van denk, hoe word je dat? Het wekt mijn nieuwsgierigheid op, wat voor opleiding zal die persoon gedaan hebben om het beroep te kunnen doen. Wie weet zijn er wel meer banen in een richting die niet zo vanzelfsprekend is. Ik heb wat onderzoek gedaan en over drie beroepen geef ik meer informatie. Opleidingen waarbij ik zelf dacht hoe word je dat? Wie weet brengt het je op een idee.

Hoe word je schoenenmaker?
Ben je meer een type dat met zijn handen werkt dan met zijn hoofd, wie weet kan jij je laten omscholen tot het beroep schoenenmaker, ook wel schoenenhersteller genoemd. Voor wie het niet wist, via de Dutch Shoe Academy kan je de BBL opleiding volgen voor schoenenhersteller.

Als schoenenmaker werk je veel met je handen, je krijgt te maken met verschillende vragen van klanten wat het beroep weer veelzijdig maakt. Je leert niet alleen het herstellen van schoenen maar ook van tassen en andere lederwaren. Meestal werk je in een kleine groep, hierdoor krijg je sneller een band met je collega’s. Maar ben je meer een type voor een eigen onderneming dan kan je ook de opleiding schoenenhersteller ondernemer volgen. De opleiding schoenenhersteller duurt 2 jaar, de opleiding ondernemer kan je dan in 1 jaar afronden, beide opleidingen starten in september. Wil je meer weten over deze oude ambacht klik dan op de onderstaande link, wie weet is er een toekomst als schoenenmaker voor jou weggelegd.

Bron: CvAE

Hoe word je een archivaris?
Ben jij iemand die nauwkeurig is, informatie snel kan opnemen, ordelijk is, goed kan communiceren en kan adviseren? Dan is het beroep archivaris misschien wel wat voor jou. Als archivaris ben jij verantwoordelijk voor de informatie en documenten van de organisatie waar je werkt. Jij bepaalt welke documenten bewaard blijven en hoe lang. Je houdt je bezig met actuele onderwerpen, je zoekt artikelen op die van belang zijn voor je werk en bergt deze op. Ook help je bij het ontwikkelen van de juiste bewaarmethode bijvoorbeeld voor digitale e-mails.

Om te werken als archivaris heb je het diploma Archivistiek nodig. Op de Hogeschool Amsterdam kan je hiervoor de specialisatie Media & Informatie volgen van de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Op het mbo kan je de opleiding volgen Informatiedienstverlening Bibliotheken. Je kan dan werken in bibliotheken of overheidsinstellingen. Dan help je mensen met het vinden van de juiste informatie.

Bron: Archivaris

Hoe word je een vertaler?
Ben je iemand, die goed is in verschillende talen, of beheers je wat meer talen dan een ander? Dan kan dat goed uitkomen voor je werk als vertaler. Als vertaler vertaal je een vreemde taal naar je moedertaal. Je kan literaire of juridische teksten vertalen. Het is van belang dat jij je verdiept in het project wat je moet vertalen en dat je accuraat te werk gaat. In meeste gevallen werk je als freelancer of bij een vertaalbureau. Ben je heel goed in een bepaalde taal dan kan je misschien zonder opleiding werken als vertaler. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je een HBO opleiding volgen als vertaler bij de Loi. Je kan werken voor een vertaalbureau of als freelancer. Dus ben je taalgevoelig, kan je omgaan met deadlines, ben je creatief, zelfsturend en heb je een goede dosis doorzettingsvermogen, dan is het beroep als vertaler misschien wel jouw toekomst. Het voordeel van studeren bij de Loi is ook nog dat het een thuisstudie is, dus je kan het inplannen naast je dagelijkse leven of werk.

Bron: Nationale beroepen gids, vertaler

Vertaler Duits Loi

Vertaler Engels Loi

Vertaler Frans Loi

Vertaler Spaans Loi

Door Lorna

 

 

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
976 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel