werkcafe

Kinderen die lezen in de zomervakantie

De vakantie is bijna voorbij, de kinderen kunnen nog een paar weekjes genieten en dan moeten ze weer naar school. Ze hebben kunnen spelen, luieren en zich kunnen opladen voor een nieuw schooljaar. Eindelijk een paar weken geen huiswerk. Toch kan dat niks doen problemen opleveren voor als ze weer naar school gaan.

Op de site Taal begint thuis staat dat uit onderzoek is gebleken dat een kind die in de vakantie minder of niet lees, vaak gelijk blijft op zijn leesniveau maar ook achteruit gaat. Terwijl het kind dat wel leest in de vakantie, juist grote sprongen maakt in zijn leesniveau. Daarom is het goed dat je kind blijft lezen in de vakantie.
Ik begrijp dan ook wel dat het vakantie is, maar om er voor te zorgen dat je kind geen terugval krijgt na zes weken vakantie. Kun je op verschillende manieren toch het lezen stimuleren. Mocht je naar een ander land gaan, kan je samen met ze informatie lezen over het land en ze laten uitzoeken wat er allemaal te doen is. Of lekker op de camping de Donald Duck. Zo heb je bij de bibliotheek de vakantiebieb-app.

Zo kan je in de vakantie gratis gebruik maken van de app en er zijn boeken voor jong en oud. Kinderen t/m 18 jaar recht hebben recht op een gratis lidmaatschap van die bibliotheek. Waar ze het hele jaar door onbeperkt acht boeken per keer, drie weken lang mogen lenen. Ga je langer op vakantie dan kan je altijd online nog drie weken extra verlengen. Druk maken over kosten hoeft dus niet, zorg alleen voor dat de boeken op tijd weer worden ingeleverd om een boete van € 0,20 per dag te voorkomen. Mocht je ook interesse hebben om samen met je kind boeken te lenen. Dan kun je € 10,00 korting krijgen met de Rotterdampas op je basisabonnement. Als je kind jou ook ziet lezen in de vakantie kan dit stimulerend werken.
Overal is er wel iets te lezen en als je het leuk maakt zal het niet overkomen als huiswerk. Zo kan je er voor zorgen dat jouw kind goed kan beginnen na de zomervakantie.

Bron: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl
https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/actueel/nieuws/word-nu-gratis-zomerlid-van-de-bibliotheek
http://rotterdampas.nl/acties/alle-acties?query=Bibliotheek%20rotterdam
http://www.taalbegintthuis.nl/lezen-in-de-vakantie/

Door Lorna

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
947 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel