werkcafe

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Voor de in Rotterdam verblijvende personen, voor wie de Wet Werk en Bijstand (WWB) of andere voorzieningen geen of onvoldoende oplossing bieden bestaat er het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR). Het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam voorziet van doormiddel van geldelijke bijdrage in het oplossen van urgente probleem situaties.hands

Urgent: het fonds is gericht op urgente noodsituaties, waarin snel handelend opgetreden moet worden. De standaard behandeltijd is drie (werk)dagen. Indien de situatie daarom vraagt wordt binnen 24 uur hulp geboden. In niet-urgente situaties zal het fonds verwijzen naar andere fondsen en naar de reguliere hulpverlening. Tevens zal hiervan een terugkoppeling plaatsvinden naar de intermediair die de aanvraag heeft ingediend.

Noodsituatie: het fonds richt zich op individuele probleemsituaties, waarbij de voorziening in basisbehoeften in het geding is.

Financieel: het fonds richt zich op eenmalige individuele financiële hulp. Voor structurele financiële ondersteuning of andersoortige hulp wordt doorverwezen naar andere instellingen.
In Rotterdam verblijvend: bepalend is of de betreffende persoon aantoonbaar in Rotterdam verblijft.

Bestaande voorziening: indien er een andere passende voorziening bestaat, wordt daar eerst naar verwezen. Waar andere fondsen overlappende doelstellingen hebben, zal daarnaast gezocht worden naar afstemming om de wederzijdse mogelijkheden optimaal te benutten.

*** Een aantal voorbeelden:

 Leefkosten om de maand door te komen;
 het voorkomen van huisuitzettingen
 Het voorkomen van het afsluiten van electriciteit of water;
 aanvullende onderwijskosten
 Noodzakelijke huishoudelijke apparaten en huisraad
 Noodzakelijke zorgkosten
De noodfondsen kunnen niet door particulieren en hulpbehoevenden zelf aangevraagd worden. De aanvraag dient worden ingediend door een medewerker van (erkende) hulpverlenende orginisaties zoals :

Huisartsen
• Maatschappelijk werkers
• Kredietbanken
• Levensbeschouwelijke organisaties

help
De bijdrage wordt uitgekeerd aan de hulpverlenende instantie om te waarborgen dat het bedrag wordt besteed aan de toegekende hulpaanvraag.
De vergoeding vanuit een noodfonds wordt eenmalig verstrekt en afhankelijk van de financiele behoefte en aangevraagde hoeveelheid van de hulpbehoevende. Het noodfonds bepaalt uit eindelijk de hoogte van de gift. De noodfondsen hanteren in de regel wel een maximale gift: bij het Fonds Bijzondere Noden is dit bijvoorbeeld: €2.000,-

bronnen:
http://www.tandartsverzekering.nl/fonds-tandartskosten.html
http://www.fbnr.nl/over-het-fonds/doelstelling/

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.351 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel