werkcafe

Uitjes in Rotterdam

Het is eindelijk zo ver, de zomervakantie. Je woont in Rotterdam en je weet dat jouw vakantie ook in Rotterdam zal plaats vinden. Wat is er dan allemaal te doen? Wat voor uitjes zijn er te vinden in Rotterdam. Hieronder heb ik wat tips voor een leuke vakantie in eigen stad.

Uitjes met de kinderen
Heb je kinderen en wil jij in de vakantie leuke dingen met ze doen, dan zijn er genoeg opties. Zo heb je natuurlijk museums, laat ze op avontuur gaan als echte zeesoldaten in het mariniersmuseum. Geeft ze de kans om wat te leren over de Rotterdamse haven en het ook nog leuk hebben bij het Maritiem Museum Rotterdam. Misschien wil je toch wat geld besparen, dan kan je ook met het hele gezin naar Futureland bij de Maasvlakte, zodat ze mee kunnen in de avonturen van de toekomst in Rotterdam.

Wat altijd leuk blijft voor kinderen is het bekijken van dieren van zo dichtbij mogelijk. Een stuk van de wereld, maar dan in Rotterdam. Of neem je kinderen mee op een boottochtje naar het wereldwijde landschap van Kinderdijk. Een stukje Holland vanuit de haven van Rotterdam. Neem jouw mini’s mee naar Miniworld Rotterdam, zo kunnen ze een grote stad in het klein zien.

Als volwassene heb je misschien wellicht zin in een romantisch uitje in Rotterdam. Hier een paar tips voor een leuke date.

Uitjes voor een date

Hou je samen van spanning en avontuur, laat je dan samen opsluiten in de machinekamer van Escaping Rotterdam. Los samen de puzzels op voordat de bom afgaat. Je kan ook kiezen voor iets sportiefs en leuks in het donker. Ga samen naar Glowgolf, samen lachen en een beetje ontspannen van de dagelijkse sleur. De dag kan je uiteindelijke afsluiten door wat te gaan eten bij een restaurant, zoals Jamie’s Italian in de markthal Rotterdam, restaurant Rosso of gewoon ouderwetse pannenkoeken terwijl je vaart over de Maas.

Wil je misschien meer een sportieve vakantie dan is er ook zeker wel wat te doen in Rotterdam. Je hoeft je zeker niet te vervelen.

Uitjes voor actieve Rotterdammers

Ga samen met een groep vrienden naar Escape Mission Rotterdam, ontsnap binnen 60 minuten uit het onderzoekslab, ga op zoek naar aanwijzingen en los de puzzels zo snel mogelijk op. Door de tijdsdruk en de samenwerking zorgt het voor de juiste spanning om de hersenen goed uit te dagen. Of wil je toch meer bewegen dan kan je, als een kangoeroe rond springen over de Erasmusbrug, met een paar kangoo jumps aan je voeten. Zo werk je op een leuke manier toch aan je conditie.

Zo zie je maar je hoeft je echt niet te vervelen deze zomer. Zoek op internet, vraag aan vrienden, kijk in kranten en vergeet de Rotterdampas niet, misschien zit er wel iets tussen wat je kan doen om deze zomer leuke, actief en gezellig samen door te komen. Geef je zelf een zomervakantie om nooit te vergeten.

Hieronder een paar links die kunnen helpen bij het vinden van een leuk uitje.

http://www.dagjeweg.nl/dagjeuit/rotterdam

https://www.uitagendarotterdam.nl/

http://www.rotterdamfestivals.nl/publiek/

 

Door Lorna

 

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.167 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel