werkcafe

Gratis op vakantie? Hier volgen een paar tips

Vakantiebank, gratis vakanties

Na de voedselbank is er nu ook de vakantiebank. Een organisatie die zich inzet voor vakanties voor mensen die door omstandigheden, nooit of zelden op vakantie kunnen. De vakantiebank biedt vakanties aan naar huisjes, in binnen en buitenland, of een weekendje weg. Meer informatie op devakantiebank.nl

Uw woning ruilen voor een gratis vakantie?

Duizenden mensen wereldwijd gaan jaarlijks gratis op vakantie doordat ze hun huis ruilen met mensen die hun huis ook te ruil aanbieden. Deze mensen kunnen in Spanje wonen, maar ook ergens anders ter wereld. Het is maar net waar u naartoe op vakantie wilt. Het ruilen van woningen gebeurt met gesloten beurs en dus is uw vakantieverblijf gratis. (Een voorwaarde is wel dat uw woning aantrekkelijk is als vakantiewoning.) Een bijkomend voordeel van huizen ruilen gedurende uw vakantie is dat de mensen die in uw huis mogen verblijven, uw huisdieren kunnen verzorgen.  Heeft u interesse in het ruilen van huizen of wilt u tijdelijk in andermans woning verblijven als oppas? Neem dan eens een kijkje bij holidaylink.com.

Vrijwilliger worden bij een vakantiekamp?

Er worden heel wat vakantiekampen georganiseerd waar ze ieder jaar weer vrijwilligers nodig hebben. Als u als vrijwilliger mee gaat, is het verblijf op de vakantiekampen veelal gratis. Organisaties organiseren kampen door heel Europa en misschien nog wel verder, of juist specifiek alleen in Nederland. Als vrijwilliger begeleid u bijvoorbeeld kinderen of u helpt mee met huishoudelijke zaken op de camping of in een vakantieverblijf. Een organisatie die werkt met vrijwilligers is de Stichting Vakantiekampen.

Werken tijdens de vakantie?

Een andere manier om iets van de wereld te zien is door te werken in het buitenland. Het wordt ook wel een werkvakantie genoemd. Als u daar in geïnteresseerd bent, kunt u denken aan een baan als reisleider (de touroperator betaalt het verblijf , vaak uw dagelijkse maaltijden en bovendien krijgt u betaald voor het werk). Voor een beroep als reisleider is het wel noodzakelijk dat u minimaal 2 talen spreekt. Een dergelijke baan kan avontuurlijk zijn en u ziet nog iets van de wereld.

Coughsurfingcoughsurfing

Zodra je je ingeschreven hebt op de Engelstalige site van Coughsurfing, kun je contacten leggen met mensen over de hele wereld. De deelnemers aan dit project bieden je een gratis overnachting aan, in ruil voor jouw gezelschap. Enige talenkennis en vooral lef is wel handig.

Duik-instructeur worden?

Als u (ten minste) 18 jaar bent en zwemdiploma B en/of C hebt, is het mogelijk om een opleiding tot duik-instructeur te volgen. De opleiding tot duik-instructeur wordt betaald als u zich aan de gestelde voorwaarden houdt.
De voorwaarden bestaan meestal uit het lesgeven gedurende een heel seizoen in een zonovergoten gebied waar duiken mogelijk is. Er wordt dus regelmatig werk verricht als duik-instructeur. Als u altijd al duik-instructeur wilde worden maar de dure opleiding niet zelf betalen kunt, slaat u hiermee dus twee vliegen in een klap. Uw opleiding wordt betaald en u hebt vervolgens een gratis vakantie in een prachtig gebied en wie weet krijgt u nog een salaris ook. Bent u hierin geïnteresseerd? Kijk dan eens bij padi.com/padi/du/

Wooffen in NederlandKaart Wooff Nederland

Geloof je in de principes van biologische landbouw en duurzaamheid, dan kan wooffen een optie zijn. Na betaling van $ 20 wordt je lid van WWOOFF Nederland en kun je als vrijwilliger terecht bij 65 gastheren in Nederland die werken volgens de principes van de biologische landbouw. Het gaat dan om bedrijven in plaatsen als Dalfsen, Winterswijk, Raalte, Doezum of Tegelen. Uiteraard zijn er ook legio mogelijkheden in het buitenland. Voor meer informatie verwijzen we naar wwooffnetherlands.org

Gratis zomerkampen

Zomerkampen Breda organiseert gratis zomerkampen voor kinderen en jongeren, waar ouders als begeleiders ook gratis, mee kunnen. Je moet wel in de regio Breda wonen. Als je je opgeeft als vrijwillige begeleider, dan moet je minimaal 16 jaar of ouder zijn, en je neemt eerst deel aan een trainingsweek om leiding te leren geven aan een groepje van 6-8 kinderen en om te weten wat er zoal komt kijken bij een zomerkamp. De organisatie kan deze gratis vakanties organiseren dankzij subsidie van de gemeente. Als je benieuwd bent naar een dergelijke vakantie en je bent woonachtig in de regio Breda, neem dan eens een kijkje bij zomerkampenbreda.nl.

Reisziektes voorkomen

Omdat dit bericht over reizen gaat, hierbij een verwijzing naar een artikel hoe je reisziektes bij kinderen kunt voorkomen. Lees meer>>

Dit artikel is geschreven door Eva en al gepubliceerd op de website van Werkcafé Kromme Rijn Heuvelrug

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.280 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel