werkcafe

Hoelahoep je slank

De hoelahoep

Vroeger tijdens gym of na schooltijd was het een leuke bezigheid. Kijken wie het langst de hoelahoep hoog kon houden. Deze kinderactiviteit is nu uitgegroeid tot een middel om conditie en taille te verbeteren.

Al een tijd ben ik opzoek naar een work-out die ik kon doen, leuk, actief, maar toch zorgde voor gewichtsverlies en het opbouwen van mijn conditie. Het lijkt altijd vanzelfsprekend om naar de sportschool te gaan. Maar niet voor iedereen is dat weggelegd en niet iedereen heeft daar behoefte aan. Zo was de sportschool voor mij ook geen optie. Dus ging ik maar op internet kijken naar leuke work-outs. Ik kwam toen op de hoelahoep. Ik ging meer informatie opzoeken en zag dat het best populair is. Toch twijfelde ik, want zou het echt werken, hoepelen?

Uiteindelijk na mijn gewicht op de weegschaal te zien en al uitgeput zijn door alleen mijn straat uit te lopen, dacht ik ‘nee’ dit moet stoppen. Ik ging op zoek naar een hoelahoep die niet te duur was waar ik mee kon beginnen. De volgende dag had ik het in huis en ik ging het gelijk uitproberen. Vanaf de eerste start werd ik gelijk vrolijk, de bewegingen deden mij gelijk denken aan vroeger. In het begin ging het niet gelijk goed, maar na een tijdje kon ik mij weer herinneren hoe ik het vroeger deed. Steeds kon ik de hoepel langer hoog houden en het werd steeds leuker. Nu ben ik inmiddels al een paar dagen bezig, waar ik eerst alleen tien minuten bezig kon zijn hou ik het nu zelfs een uur vol.

Geslaagde work-out

Voor mij betekent dit een geslaagde work-out. Het is leuk om te doen en makkelijk vol te houden. Met een uur hoepelen kan je al 400 calorieën verbranden, dat ligt wel aan wat voor soort hoepel en hoe intensief je traint. De hoepel heeft zeker positieve effect zoals, versterking van buik-, rug-, been-, en bilspieren, gericht afvallen door energieverbranding, je tailleomvang neemt af, je rompstabiliteit verbetert, je conditie verbetert, je rug en heupen worden soepeler, het bevordert de motoriek, het is goed voor de doorbloeding en het bevordert de spijsvertering. Genoeg redenen dus om de hoepel te pakken en te beginnen met sporten.

https://www.gezondheidsnet.nl/sporten/hoelahoepen-work-out-voor-een-slanke-lijn

Door Lorna

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.567 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel