werkcafe

Stichting reis met je hart

Stichting REIS MET JE HART een stichting naar mijn hart. Zelf uit eigen ervaring weet ik dat een vakantie niet vanzelfsprekend is. Als je budget beperkt is, gaat het altijd naar vaste lasten en de dagelijkse boodschappen. Terwijl de rust, een andere cultuur en leuke activiteiten, jou juist de kracht kan geven om het dagelijkse leven op te pakken. Iedereen verdient een vakantie en daarom hieronder meer informatie over een mooi initiatief, wat de maatschappij goed kan gebruiken.

Stichting REIS MET JE HART zet zich in voor mensen die door gebrek aan financiële middelen al langere tijd niet van een vakantie hebben kunnen genieten, maar die dit van harte gegund wordt door anderen uit hun omgeving. REIS MET JE HART wil mensen bewuster maken van elkaar en wil de wederzijdse gunfactor en maatschappelijke betrokkenheid vergroten.

Daarnaast wil de stichting eenzaamheid juist verkleinen. Door het geven van een stukje geluk, kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben de realiteit beter aan. Een verzorgde vakantie zorgt er bovendien voor dat zij even uit hun dagelijkse omgeving worden gehaald en dichter bij zichzelf en hun naasten komen te staan. Zo kunnen zij hun batterij beter opladen om de vaak zorgelijke uitdagingen beter kunnen trotseren.

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving aan wie een vakantie echt gegund is. REIS MET JE HART vraagt je om hun (en jouw) verhaal te delen zodat wij kunnen helpen met het verzorgen van een vakantie. Daarbij wordt aan alle aspecten gedacht; de reis naar plaats van bestemming, het verblijf, de verzorging, excursies en eventueel extra zakgeld.
De stichting draagt de ANBI status, maar wordt niet gesubsidieerd door de overheid en is volledig afhankelijk van giften van vakantiegangers. Daarnaast zijn er een aantal (reis)organisaties en sponsoren die zich inzetten om vakanties mogelijk te maken. Alle opbrengsten vanuit giften komen 1 op 1 ten goede aan de kanshebbers die genomineerd worden. De operatie zelf zal bekostigd worden door marketingopbrengsten en sponsorgelden van branchebrede en -vreemde organisaties.

Wat gebeurt er met mijn nominatie?

Na ontvangst van het nominatieformulier zal er contact opgenomen worden met de kanshebber. Het ingezonden verhaal zal geverifieerd worden en de werkwijze en voorwaarden van deelname van REIS MET JE HART zal worden uitgelegd. Na goedkeuring van de kanshebber, zal het verhaal online gepubliceerd worden op de website van REIS MET JE HART. De nominator zal een e-mail ontvangen met een link naar het verhaal en de mogelijkheid om dit te delen via haar/zijn eigen sociale netwerk om zo een oproep te doen om zoveel mogelijk te doneren.

Wat zijn de kosten van een nominatie?

Voor elke nominatie wordt een eigen bijdrage (donatie) gevraagd van minimaal €15. Hiermee waarborgen we de oprechtheid en de kwaliteit. REIS MET JE HART kan zich hiervoor inzetten om ten minste iedereen te verrassen met een dagje uit of vakantie. Natuurlijk ben je vrij om je eigen bijdrage te verhogen naar een ander gewenst bedrag.

Door Lorna

Bron: https://www.reismetjehart.nl/

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.112 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel