werkcafe

Je eigen onderneming starten

 

                           startersaanpak

door Susanna

Als werkzoekende heb je waarschijnlijk al talloze keren gesolliciteerd en ben je even vaak afgewezen. Dan heb je vast wel eens gedacht: ‘ik begin voor mezelf’?Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) helpt uitkeringsgerechtigde Rotterdammers bij het starten van een eigen bedrijf. Om te kijken of je als ondernemer slagingskans hebt volg je eerst een traject, de zogenaamde startersaanpak.

                                   idee

Eerst kom je met jouw idee, de RBZ bekijkt met haar ervaring en expertise of jouw onderneming kans van slagen heeft. Heb je groen licht? Dan volgt de uitwerking van je idee in een ondernemersplan en een financieel plan. Een marketingplan kan ook nog vereist zijn –dit hangt af van het soort dienst of product dat je wilt leveren.

                       ondernemersscan

Niet in iedereen zit een ondernemer. Om te kijken of je uit het juiste hout bent gesneden is er de ondernemersscan. Hiermee wordt zichtbaar wat je sterke eigenschappen zijn en welke capaciteiten verder moeten worden ontwikkeld. Als de scan wijst op een gunstig evenwicht van eigenschappen, is er een solide basis om verder te gaan.

Na een succesvolle afronding van het traject kun je een aanvraag doen voor Bbz voor starters (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Dit behelst een tijdelijke uitkering voor je levensonderhoud en zo nodig een krediet om je bedrijf te starten.

De grondige voorbereiding werpt haar vruchten af. Volgens de RBZ is na vier jaar 75 % van de starters onafhankelijk van een uitkering.

                                         reis

Een Chinees spreekwoord luidt: ‘Een reis van duizend mijlen begint met een eerste stap’. Als je droomt over het starten van een eigen onderneming, kan het bijwonen van een voorlichtingsmiddag van het RBZ die eerste stap zijn. Elke donderdag van 13.30 tot 15.30 is er een bijeenkomst bij WerkLoont op Werkplein Heiman Dullaertplein, Rotterdam.

Aanmelden kan op de website van het RBZ:

http://www.rotterdam.nl/startendeondernemersenbijstand

Je vindt er ook video’s met verhalen van startende ondernemers en aanvullende informatie.

Let op: aanmelding dient in overleg te gaan met je werkconsulent.

  

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.677 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel