werkcafe

In de bijstand en huisdieren

Okehor

Okéhor is een stichting die zich in zet voor inwoners van Rotterdam die in armoede leven. Daarnaast is er voor de huisdieren de dierenvoedselbank Rijnmond. Hier wordt kosteloos dierenvoer verstrekt aan mensen die hier zelf nog maar moeilijk in kunnen voorzien.

g

Elke twee weken geeft de Dierenvoedselbank basis dierenvoer aan haar cliënten, ter ondersteuning. Dat wil zeggen dat De Dierenvoedselbank Rijnmond niet altijd in de volledige verzorging van uw huisdier(en) kan voorzien.
De dierenvoedselbank is afhankelijk van het dierenvoer en de financiële middelen door donaties. Het dierenvoer wordt op een eerlijke manier verdeeld onder de cliënten.

 

ggg

 

Opening

Dierenvoedselbank Rijnmonds’ eerste uitgiftepunt is op 11 april 2014 officieel geopend in het wijkgebouw Lombardijen aan de Menanderstraat 89 te Rotterdam (ingang Pliniusstraat).

Om de twee weken op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur deelt de dierenvoedselbank de pakketten uit.
Daarnaast is er ruimte voor een praatje, (gratis) kopje koffie of thee met een koekje. Inmiddels is dit al uitgegroeid tot een gezellig samenzijn waar de cliënten met elkaar over hun problemen praten. Er wordt ook veel gelachen, tips uitgewisseld, kleding geruild en gegeven, facebookadressen uitgewisseld en vaak een luisterend oor geboden.
Kortom een zeer sociaal samen zijn van mensen die allemaal twee dingen gemeen hebben,  hun financiële problemen en de liefde voor hun huisdieren. Voor sommigen is het zelfs het enige uitje dat ze hebben.
Inmiddels maken er al veel mensen gebruik van de dierenvoedselbank en de aanmeldingen blijven binnen komen, de nood is erg hoog in Rotterdam.


 

Ik zelf ben ook voor een korte periode cliënt geweest van de Dierenvoedselbank en moet zeggen dat ik er heel erg blij mee was omdat dit toch noodzakelijk was. Van droogvoer, tot blikvoer en vaak nog allerlei snacks die mijn huisdieren heerlijk vonden. Ik ben ze heel erg dankbaar al was het voor een korte periode, het heeft mij toentertijd enorm geholpen 🙂


 

EXTRA INFORMATIE:
Voor particulieren:

Stichting okéhor ondersteunt mensen met een inkomen onder het sociaal minimum. Om in aanmerking te komen voor hulp wordt er dan ook gevraagd voor een indicatie (doorverwijzing) of aanmelding. Dit kan van een maatschappelijke instelling of bijvoorbeeld thuiszorg, bewindvoerder, uitkeringsinstantie of zorg/welzijn/wijk organisaties.
Voor verdere informatie kunt u hen doorverwijzen naar de website of contact met de Dierenvoedselbank op laten nemen via e-mail of telefoon.
Heeft u geen idee waar u terecht kunt voor deze indicatie, neem dan even contact met ze op.

Voor hulpverleners en organisaties:

U kunt een cliënt rechtstreeks aanmelden mits deze binnen de doelgroep valt.
Om een cliënt aan te melden stuurt u, uit naam van uw organisatie, een e-mail naar info@okehor.nl
Hierin vermeld u naam, adres en telefoonnummer van de cliënt en een korte omschrijving van de (financiële) situatie.
Na acceptatie nemen zij contact op met de cliënt en zullen deze uitnodigen in wijkgebouw Lombardijen voor de inschrijving en het overhandigen van een eerste pakket.
Aan de hulp van stichting okéhor/Dierenvoedselbank Rijnmond kunnen geen rechten worden ontleend.
Dierenvoedselbank Rijnmond bied ondersteuning in de voeding van een huisdier, men blijft ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor het welzijn de huisdieren.
Zij streven er naar om voor ongeveer 10 dagen per twee weken voer te verstrekken echter zijn volledig afhankelijk van giften en donaties, er kunnen dus geen garanties worden gegeven omtrent de samenstelling en hoeveelheid voer in het pakket.

Hoe fijn en geweldig een huisdier in huis ook is, De Dierenvoedselbank Rijnmond raad het mensen die in financiële problemen verkeren nadrukkelijk af een huisdier in huis te nemen.
Een huisdier heeft meer nodig dan alleen elke dag wat eten en veel liefde, er komen ook kosten bij kijken voor vaccinaties, ontvlooien, ontwormen enzovoort.
Word een dier ziek dan kunnen de dierenartskosten al snel in de honderden euro’s lopen.
Dierenvoedselbank Rijnmond kan dan ook geen steun geven voor recent aangeschafte huisdieren tenzij aantoonbaar is dat de financiële situatie na de aanschaf pas verslechterd is.
Armoede is niet iets waar je voor kiest, het overkomt je.
Dus schroom niet en neem contact met ons op, we zijn er immers om u te helpen.
Uw gegevens zullen vertrouwelijk behandeld worden en onder geen beding beschikbaar gesteld worden aan derden.

 

gggg

Bron: Stichting okéhor / www.okehor.nl

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.038 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel