werkcafe

De 100 groenste plekken in Rotterdam

Door Alexandra

Rotterdam staat bekend als havenstad en architectuurstad. Maar Rotterdam is ook een uitzonderlijk groene stad. Deze handzame en up-to-date ‘groengids’ van Rotterdam toont de (groenste) highlights van de stad met de meeste bomen per inwoner van Nederland. Van grote stadsparken als Het Park en het Kralingse Bos tot intieme tuinen als Schoonoord en de Schat van Schoonderloo, van de ruige natuur van de Esch tot de stadslandbouw op het Schieblock, van een enorm dakpark tot een omsloten hofjestuin. Rotterdam heeft het allemaal.

Naast de 100 mooiste parken, tuinenen natuurgebieden biedt deze gids ook informatie over typisch Rotterdamse stadsdieren en -planten. Er wordt ingegaan op uiteenlopende onderwerpen als de historische ontwikkeling van de groene stad, stadsnatuur en -ecologie, participatietuinen en stadslandbouw, groene architectuur, de waterstructuur, ecologie, ‘groene’ winkeltips en veel meer. Een onmisbare gids voor iedere stadsbewoner en bezoeker die de groene glorie en tuingeheimen van Rotterdam wil ervaren.

Het boekje bevat ook een top 10-van Bureau Stadsnatuur-over Rotterdamse planten en dieren. De uitgave is te koop voor 19,95 euro. Leer de stad nu op een andere manier kennen en geniet van al het groen dat hier te vinden is.

Voor meer informatie: de 100 groenste plekken in Rotterdam

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
899 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel