werkcafe

Geldtips: kinderopvangtoeslag

Wat is kinderopvangtoeslag?

Gaat je kind naar de kinderopvang? Dan kan je recht hebben op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van kinderopvang. Je kunt recht hebben op deze toeslag als je werkt, een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgt bij een gecertificeerde instelling. Een andere voorwaarde is dat je kind naar een geregistreerd kinderopvangverblijf gaat. De overige voorwaarden vind je op www. toeslagen.nl. De hoogte van de toeslag hangt af van je inkomen en dat van je eventuele partner en het aantal uur dat je kind naar de opvang gaat.

Vraag de toeslag op tijd aan

Hierbij een voorbeeld: Je kind gaat vanaf 1 september 2014 naar de kinderopvang. Als je over de maand september kinderopvangtoeslag wilt hebben, dan moet je uiterlijk 31 december 2014 de aanvraag indienen. Dien je de aanvraag later in bijvoorbeeld op 31 januari 2015? Dan ontvang je over de maand september geen kinderopvangtoeslag, maar wel over de maanden oktober, november, december 2014 en januari 2015. Op toeslagen.nl vraag je ook huur- en zorgtoeslag en kindgebondenbudget aan.

Zorg dus dat je op tijd de toeslag aanvraagt, anders kun je een hoop geld mislopen. Iedereen is er zelf verantwoordelijk voor om dit te doen, de belastingdienst zal dit niet voor je in de gaten houden,.

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
853 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel