werkcafe

Fietsen voor een flatscreen

Door Jose

Mijn zoon van 14 jaar wil een flatscreen tv. Ik ben al blij dat ik hem drie maaltijden per dag kan geven en hem van nieuwe kleding kan voorzien als hij weer eens snel gegroeid is. Voor zoiets exotisch als een platte beeldbuis moet hij maar een krantenwijk nemen. Mijn telgje was al enthousiast aan het googelen om een leuke wijk te vinden. Ik vroeg mij ondertussen af of mijn kind eigenlijk wel een bijbaan mag, nu ik een uitkering heb. Na wat gepluis heb ik het antwoord gevonden.

Voor kinderen jonger dan 16 jaar geldt dat hun bijverdiensten in principe geen invloed op de bijstandsuitkering hebben. Als een kind dat ouder is dan 16 jaar meer dan € 1266 per kwartaal bijverdient dan kun je het recht op kinderbijslag voor dit kind kwijtraken. Ook kan het zo zijn dat jouw gemeente een maximumbedrag heeft vastgesteld dat je kind mag bijverdienen. Als dit zo is dan kun je voor een bepaald % gekort worden op je uitkering omdat de gemeente verwacht dat je kind meebetaalt aan vaste lasten.

krantenwijk

Je kunt bij de sociale dienst navragen of in jouw gemeente zo’n kortingsregeling geldt en zo ja, hoeveel je kind maximaal mag bijverdienen of aan andere inkomsten mag hebben. Zo, nu ga ik snel de kelder in om een paar banden op te pompen. Ik wacht al een tijd op seizoen 7 van Mad Men. Het lijkt me fantastisch om Don Draper zo levensecht mogelijk in mijn huiskamer te zien.

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.220 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel