werkcafe

Budgettips

geldKINDEROPVANGTOESLAG

Gaat je kind naar de kinderopvang? Dan kan je recht hebben op kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk dat je de toeslag aanvraagt binnen 3 maanden na de maand, waarin de opvang van je kind is begonnen. Zo loop je geen kinderopvang mis.

Wat is kinderopvangtoeslag?

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van kinderopvang. Je kunt recht hebben op deze toeslag als je werkt, een opleiding of een traject naar werk of een inburgeringscursus volgt bij een gecertificeerde instelling. Een andere voorwaarde is dat je kind naar een geregistreerd kinderopvangverblijf gaat. De overige voorwaarden vind je op toeslagen.nl
Hoogte van de toeslag?
De hoogte van de kinderopvangtoeslag wordt bepaald door je inkomen en dat van je eventuele partner, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren, dat je recht hebt op kinderopvangtoeslag.
Vraag de toeslag op tijd aan

Hierbij een voorbeeld: Je kind gaat vanaf 1 september 2014 naar de kinderopvang. Als je over de maand september kinderopvangtoeslag wilt hebben, dan moet je uiterlijk 31 december 2014 de aanvraag indienen. Dien je de aanvraag later in bijvoorbeeld op 31 januari 2015? Dan ontvang je over de maand september geen kinderopvangtoeslag, maar wel over de maanden oktober, november, december 2014 en januari 2015.
Je kan de toeslag aanvragen via “Mijn toeslagen’ op www.toeslagen.nl
Vraag deze toeslag dus op tijd aan zodat je geen kinderopvangtoeslag mis loopt.
Door: Chantal

GOEDKOOP EEN AUTO HUREN

Geen geld voor een auto? Dan huur je er toch een! Een recent fenomeen in autorijdend Nederland is het huren van een auto via een online bemiddelingsplatform. Platforms zoals Wheels4All, ConnectCar, StudentCar, Car2Go en MyWheels bieden particulieren de mogelijkheid om via het internet hun eigen auto te verhuren. Dit tegen tarieven die meestal fors lager liggen dan bij reguliere autoverhuurbedrijven.

De aangeboden auto’s zijn, voordat ze door de verhuurders worden aangeboden, uitvoerig geïnspecteerd. Het aanbod varieert van oude compacte auto’s tot minder oude limousines en van cabrio’s tot sportwagens. Voor ieder wat wils!
Een auto huren via deze platforms kan vanaf een uur. Om dit te kunnen doen moet je je wel inschrijven en daarbij wordt meestal een borg gevraagd. Naast de huur van de auto betaal je ook nog een prijs per kilometer (vrijwel altijd zijn de eerste 100 kilometers vrij) en een bedrag aan benzine per kilometer. In dat geval ligt er soms een tankpas in de auto. Anders moet je de brandstofkosten bespreken met de verhuurder. Verder betaal je boekingskosten.

De gehuurde auto is verzekerd tegen schade, pech, vernieling en diefstal waarbij de huurder een eigen risico heeft. Dit risico kan doorgaans worden afgekocht, waarna de huurder (vrijwel) risicoloos kan rijden.
Voor meer informatie over het delen van auto’s kunt u, onder andere, terecht op de websiteswww.snappcar.nl, www.mywheels.nl, www.connectcar.nl, www.studentcar.nl en www.car2go.com .

Websites:

Inzicht in uw geldzaken met het Nibud

Geld Besparen in 2015
Geld Besparen in 2014 – Simpele Checklist
Zo Bespaar je (Minimaal) 100 euro Per Maand!
9 Eenvoudige Manieren om Geld te Besparen
17 Makkelijke Budget Tips om Geld te Besparen
27x Geld Besparen – Zo Houd je je Zakken Gevuld
Geld over aan het Einde van de Maand: 7 Kleine Tips!
Veel Geld Besparen: 7 Verrassende Bespaartips
Voel je rijker met minder geld – 5 Tips
Zo Word je Elke Dag Rijker: 5 Tips
Rijk Worden in 3 Stappen
Meer Geluk Kopen met je Geld: 8 Tips!
Snel Rijker Worden: Een Onbekende Techniek
Geld is Geen Synoniem voor Geluk
Geld gaat je problemen niet oplossen
Antwoord op de Vraag: Maakt Geld Gelukkig?
Maak jij deze Denkfout Over Geld?

Spreekwoorden over geld

– Ik heb geen geldboompje
– In het geld zwemmen
– Bulken van het geld
– Het geld groeit mij niet op de rug
– Geld stinkt niet
– Geld moet rollen
– Eieren voor je geld kiezen

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
621 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel