werkcafe

VERSLAGEN WORKSHOPS WERKCAFÉ LIVE 3 JUNI 2019

Door Gijs

Workshop Solliciteren kun je leren

Verzorgd door Stef Kleinherenbrink

Op maandag 3 juni werd de workshop ‘Solliciteren kun je leren’ gehouden tijdens het Werkcafé Live. De workshop werd gegeven door Stef Kleinherenbrink. Er waren redelijk veel mensen op deze workshop afgekomen. Ik denk dat er zo’n vijftien mensen aanwezig waren.

Aan het begin van de workshop ging Stef Kleinherenbrink met een stapeltje kaartjes rond waar een spreuk opstond. Hoewel de kaartjes willekeurig moest worden gekozen, was het de bedoeling om hier een verhaal omheen te verzinnen dat duidelijk moest maken waarom de spreuk op het kaartje van toepassing was op jou.

Nadat iedereen zijn / haar verhaal had gedaan, gaf de workshopleider ons vervolgens de opdracht om in tweetallen kennis te maken met elkaar, aan de hand van een meegebracht CV. We kregen in totaal een half uur de tijd hiervoor. Het was daarnaast de bedoeling om aan de hand van drie kernvragen een beter beeld te krijgen van de ander. Deze vragen waren:

– Wie ben ik? – Wat kan ik? – Wat wil ik?

Ook besprak Stef het zogeheten STARR principe. Hij legde uit dat dit een methode is die vaak door werkgevers gebruikt wordt bij sollicitatieprocedures. De letters STARR staan voor: Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. Deze ‘methode’ stelt de werkgever in staat een helder beeld te krijgen van de sollicitant.

De workshop werd afgesloten door twee keer een één op één sollicitatiegesprek na te spelen met twee vrijwillige kandidaten.

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
11.687 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel