werkcafe

3D Erasmus

23 mei 2019. Terwijl het lot van Europa in de handen ligt van het volk tijdens de Europese verkiezingen, worden er op hetzelfde moment scans gemaakt van het Erasmus beeld bij de Laurenskerk.

Wie was Desiderius Erasmus?
Priester, augustijner kanunnik, theoloog, filosoof, schrijver en humanist. Een belangrijk en invloedrijk figuur dus. Straten zijn naar hem vernoemd, alsmede scholen, ziekenhuizen en bruggen en ook een standbeeld ontbreekt niet. Het oudste bronzen beeld zelfs, die Nederland kent, uit het jaartal 1622.

Oud redacteur Lila schreef al een stuk over het beeld, wat zeker de moeite waard is.

Erasmus replica

In 2017 is er een 3D robot geprinte versie van dit genie gemaakt in een niet al te fraaie groene kleur. Dit technische hoogstandje is te zien bij het Schielandshuis. Dit keer gaat het echter om 3D scans. Met haarscherpe lasers wordt het beeld vastgelegd voor het nageslacht. Mocht het beeld beschadigd raken, kan men het beeld 100% accuraat restaureren of zelfs compleet opnieuw namaken. Ook zullen er andere historische beelden worden gescand in de toekomst, maar Erasmus krijgt uiteraard voorrang. Dat heeft een man van zijn stature wel verdiend.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
8.552 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel