werkcafe

Kunst voor geeks, nerds & trekkies

Linksonder Twiki uit Buck Rogers

Door Sebastiaan

Al sinds het begin van de beschaving is er geschreven over fictieve toekomst. De Griekse schrijver Lucianus schreef, 160 jaar na Christus, over een reis naar de maan. Literatuur over science fiction is er door de eeuwen heen altijd geweest. Jules Verne is een nog steeds gelezen auteur door de jeugd.

Maar het genre kreeg pas echt een doorbraak toen de camera werd uitgevonden. Al in het tijdperk van de stomme film werden er al Sci-Fi films gemaakt. De echt grote blockbusters kwamen in de jaren 60 en 70 met Star Trek en Star Wars.

Voor liefhebbers van Science Fiction is er op dit moment een niet te missen kans in de Kunsthal Rotterdam. In een duister atmosferische ruimte wordt men geleid door de geschiedenis van het genre. Vanuit beamers worden Sci-Fi klassiekers geprojecteerd op muren. Objecten staan uitgestald uit bekende films en series (props) en uiteraard ontbreekt niet het geschreven woord in de vorm van comics, boeken, prenten en artikelen.

De science fiction tentoonstelling is te zien in de Kunsthal Rotterdam van 16 maart tot 30 juni 2019. Gratis te bezichtigen met de Rotterdam pas.

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.715 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel