werkcafe

Hoe ik 50kg ben afgevallen

Intro
Ik was vroeger best wel dik, van jongs af aan, zo lang ik het me kan herinneren.
Mijn ouders hebben me altijd gepusht om af te vallen, alleen werkte dat niet echt.
Dan moest ik een rondje rennen op het speelplein, en dat ging moeilijk, omdat ik lui was en nooit had gesport. Maar tijdens het buiten spelen, was ik ook niet echt actief, zoals voetballen met vrienden.

Ik at bijvoorbeeld geen ontbijt, maar als ik thuis kwam at ik een normale hoeveelheid.
Alleen had ik familieleden, die wisten dat ik dik was en dat dat niet de goeie kant opging.
Maar ze namen wel stiekem zakken chips mee, pakjes koeken en flessen cola. Daar was ik als kind natuurlijk erg blij mee.
Nu ik ouder ben, snap ik echt niet dat ze dat deden, dat is niet normaal. Je zou denken dat volwassenen wel beter weten, dat ze verstandiger zijn dan een 12 jarige.
Als ik bijvoorbeeld een familie lid zou bezoeken, die moeite heeft met zijn gewicht, dan ga ik geen junkfood geven. Ik zou eerder vragen of diegene hulp nodig heeft.

Midden
Een hele goeie vriend van me wist dat ik graag wilde afvallen, alleen schaamde ik me om te zwemmen. Dat kwam door mijn forse lichaam. Daarom ging hij in het begin mee naar de sportschool om samen met mij te zwemmen. Ik vond het eerst wel erg moeilijk, maar op een gegeven moment werd het steeds minder eng. Ik ben op deze manier 20kg afgevallen. Alleen was ik er nog niet en had nog 30kg te gaan.

De eerste keer dat ik in de sportschool naar het fitness gedeelte ging, wist ik totaal niet hoe ik de fitness apparatuur moest gebruiken. Gelukkig had ik een afspraak gemaakt met een trainer van de sportschool. Hij liet me alle apparatuur zien, in welke stand alles moest, en hoe ik alles correct uitvoerde. Dus ik begon diezelfde dag nog met trainen , ik heb toen alle spiergroepen getraind.

Ik weet nog dat ik de volgende dag wakker werd en zo’n erge spierpijn had, dat ik bijna niet kon opstaan. Er waren twee opties, of ik zou verder gaan slapen, of ik zou door de pijn heen bijten.
Ik heb er toen voor gekozen om me dit niet te laten weerhouden. Nu snap ik ook waar de uitdrukking “pijn is fijn” vandaan komt! Zo ben ik nog eens 30kg afgevallen.

Eind
Mijn conclusie is dan ook, dat als je wilt afvallen, dat het echt vanuit jezelf moet komen.
Je kan niet voor iemand anders gaan afvallen, je doet het uiteindelijk voor jezelf.
Als je dan gaat beginnen met sporten, dan is dat best wel een moeilijke stap.

Wat ik vaak te horen krijg van mensen, is dat ze zich niet op hun gemak voelen, en dat de andere mensen op de sportschool er afgetraind uit zien. Dat ze je gaan uitlachen o.i.d.
Maar dat is niet zo, iedereen is bezig met zichzelf en wat je niet vergeten moet is dat ook zij beginners waren, en alles moesten uitvogelen.Uiteindelijk helpen mensen je als ze zien dat je een oefening verkeerd uitvoert en zij je dan laten zien hoe het wel moet

 

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
11.462 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel