werkcafe

Rotterdammertjes

door Liesbeth

Nog niet zo lang geleden werd een snoepje op de markt gebracht onder de naam Rotterdammertjes. Hoe is dit Rotterdammertje ontstaan?

dessertsnoepjeBedenker Olaf Ouwerkerk bedacht dit snoepgoed tijdens een etentje in Den Haag, waar hij bij het afrekenen Haagse Hopjes kreeg en zich afvroeg: waarom hebben we zoiets niet in Rotterdam? Het idee voor de snoepjes in de vorm van  bouwstenen was geboren, met verwijzing naar de wederopbouw van de stad en de rijke architectuur van Rotterdam.

In juli 2017 was het dan eindelijk zo ver, het snoepje was geboren: Rotterdammertjes.

Mijn interesse voor dit snoepje werd meteen gewekt toen ik het voorbij zag komen op facebook. Wat ontzettend leuk, 010 heeft een eigen snoepje!

De smaak

Na lang nadenken besloot Olaf dat het Rotterdammertje een combinatie van kaneel met mint moest worden. Mint omdat het goed past bij Rotterdam: een frisse stad. Kaneel vanwege de Rotterdamse haven, de specerijen en de Maas. Tot slot kreeg de kaneel iets meer pit zodat het prikkelt, iets wat Rotterdam dagelijks bij ons doet. Kaneel en munt: het is een dappere keuze. Ik vind het in ieder geval super lekker, het is een stevige oppepper vol smaak.

Een bouwsteentje weegt 7 gram, is bruin van kleur en smaakt naar de bijzondere combinatie van pittig kaneel en frisse mint. De bouwsteentjes bevatten geen gelatine en honing. Wat dan wel? Suiker, glucosestroop, natuurlijke aroma’s, kaneelextract, karamelsuikerstroop en kleurstoffen (anthocyaninen, paprika extract). Het snoepje is Halal, vegetarisch en glutenvrij.

Met een wel heel Rotterdamse verpakking moet dit snoepje niet alleen de toerist, maar ook de Rotterdammer verleiden dit lekkere kleinood aan te schaffen. Er bestaan 3 verschillende doosjes als verpakking voor dit snoepje. Centraal Station, Erasmusbrug en Euromast.

Het snoepje, dat de Rotterdamse wederopbouw en architectuurstad typeert is een snoepje dat de inwoners van Rotterdam nog trotser zal maken. Een snoepje met een sociaal karakter, dat ontwikkeld en geproduceerd wordt binnen onze eigen stadsmuren.

gedicht, snoepjeIn het doosje op de bodem vind je een gedicht van Randy Semeleer over – hoe kan het ook anders – Rotterdam. Een extra ode aan de stoere stad.

Ook steun je met de koop van deze lekkernij de bouw van een nieuw familiehuis voor Daniel den Hoed. 25% van elke bestelling wordt gedoneerd aan dit goede doel.

De Rotterdammertjes kosten € 4,95 per doosje en zijn onder andere te koop in de Markthal (bij Brandstore De Rotterdamsche Oude) en via de website. Gaat dat proeven!

Ook is er weer een nieuw snoepje in de maak van de hand van Olaf Ouwerkerk. Hier is nog niet voldoende over bekend, maar zodra we meer weten komt er zeker weer een artikel over. Wij houden één ieder op de hoogte.

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
11.964 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel