werkcafe

Meatloaf

Door Robbert

Dit gerecht voor meatloaf is vrij eenvoudig te bereiden. Er gaat alleen een beetje tijd zitten in de voorbereiding, maar daarna kan er eigenlijk niets verkeerd gaan. Mocht je beschikken over zo’n super-de-luxe barbecue (zo’n ingewikkelde met deksel en temperatuurregeling), dan is het daar ook heel geschikt voor. Glaasje koel edel druivennat erbij en genieten maar.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • Topping
    • olie (om in te bakken)
    • 5 rode uien, in vieren
    • 5 eetlepels rietsuiker
    • 200 ml balsamicoazijn
    • 50 ml gembersiroop
  • Meatloaf
    • olijfolie (om in te vetten)
    • 1 kilo rundergehakt
    • 2 eetlepels dijonmosterd
    • 2 eieren
    • ½ prei, in dunne ringen
    • 1 venkel, in kleine blokjes
    • 4 eetlepels Italiaanse kruidenmix
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel zwarte peper
    • 4 eetlepels pittige chilisaus

Bereiding

MeatloafMaak eerst de topping voor de meatloaf. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin vervolgens de uien totdat ze bruin kleuren. Voeg daarna de rietsuiker, de balsamicoazijn en de gembersiroop toe en roer om. Doe het deksel op de pan en laat 25 minuten op laag vuur sudderen. Haal vervolgens de uien uit de pan en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 150 °C en vet een bakvorm in met olijfolie.
Doe alle ingrediënten voor de meatloaf in een grote schaal en kneed alles goed door elkaar. Doe het gehaktmengsel in de bakvorm. Leg de gesmoorde uien er bovenop.

Dek hierna het geheel af met aluminiumfolie en bak de meatloaf 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de folie van de meatloaf en laat nog eens 10 minuten bakken.
Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade en gebakken aardappeltjes.

Blijft er iets over, geen nood. De volgende dag is de meatloaf ook koud erg lekker.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
4.858 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel