werkcafe

De Dierenambulance, het interessantste vrijwilligerswerk!

 

Door Linda

Vrijwilligerswerk

Sinds maart van dit jaar werk ik, ongeveer 1 keer in de week, als bijrijder bij de Dierenambulance van Rotterdam. Hier ben ik in maart van dit jaar mee begonnen. Aangezien ik toen alleen aan mijn eigen werk werkte en ik het gevoel had dat ik meer naar buiten en onder de mensen wilde zijn, dacht ik aan vrijwilligerswerk. Met een kennis had ik een gesprek daarover en zij kwam met het goede idee van de Dierenambulance!

Aanmelding

Als je geïnteresseerd bent om chauffeur of bijrijder te worden moet je dit formulier invullen. Je ontvangt dan reactie waarin je wordt uitgenodigd voor een informatieavond. Daar krijg je uitleg en in een kort gesprek kun je aangeven of jouw interesse nog steeds ligt bij datgene wat je had ingevuld.

Nadat ik dat allemaal had gedaan kreeg ik nog een paar inwerkdagen bij de Dierenambulance in Rotterdam zuid. Daarna kon ik beginnen.
Ik had geen vaste dagen aangegeven dus ik werd vaak gebeld met de vraag of ik een bepaalde datum kon werken. Je werkt van 8:00 tot 17:00 u of van 17:00 tot 22.30 u en aangezien ik daar ook geen voorkeur in had, word ik nog vaak op verschillende dagen en tijden ingedeeld. En dat vind ik alleen maar fijn. Ik rijd vaak met iemand anders mee dus ik leer veel verschillende mensen kennen.

Fijne variatie

Het werk bevreigeralt mij goed! Dit komt, naast dat het met dieren is, vooral doordat het zeer afwisselend is. Elke keer is het anders, andere mensen, ritten, dieren. Je komt op allerlei plekken; het dierenasiel, het dierencrematorium, de egelopvang, de vogelklas, het knaagspoor, dierenartsen, allerlei huizen en natuurlijk door heel Rotterdam en omgeving.
Ik werk er nu ongeveer een half jaar en ik heb al veel verschillende ritjes gehad. Van een aangereden kat die er echt heel slecht uitzag maar waar de dierenarts dan nog helemaal naar kijkt en zegt wat hij allemaal kan doen zodat die kat kan blijven leven, tot een vleermuis die gevangen moest worden in de slaapkamer van een huis zodat wij het diertje weer buiten vrij konden laten en die mensen weer rustig konden slapen.

Van een vogel die een gebouw was ingevlogen maar niet meer wist hoe hij naar buiten kon komen waardoor mijn collega en ik een heel hoog trappetje op moesten en met een net die vogel konden pakken, tot op een dag vier egeltjes ophalen en die veilig naar de egelopvang brengen. Een kat weer naar zijn baasjes brengen, die door de brandweer van het dak van een kubuswoning af was gehaald, tot een reiger vangen in een verwilderde tuin.

Heftige momenten

Er zijn natuurlijk ook dagen dat je alleen maar vogeltjes naar de vogelklas brengt, of dagen dat het regent, waardoor er veel minder meldingen zijn en je dus minder te doen hebt. Of dat je een overleden hond, die net is ingeslapen, moet ophalen waar de hele familie dan natuurlijk heel erg verdrietig van is. Dat is best wel heftig. We hebben ook een keer een aangereden hondje moeten ophalen die was overleden. De baasjes waren erbij en spraken alleen Engels, daar moest ik aan uitleggen welke opties er waren. Het medeleven voor de mens is dus ook een belangrijk punt wat je moet hebben.

Nu weet ik dat ze nog steeds mensen zoeken die bij de Dierenambulance willen werken. Dus bij deze roep ik iedereen, die zich geroepen voelt, op om zich ook aan te melden (klik hier).
Ik voel mij in ieder geval een nuttig mens die veel goeds doet voor dier en mens!

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.438 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel