werkcafe

Werkervaring door vrijwilligerswerk

Het is de periode dat weer veel jongeren slagen en hun diploma op zak hebben. Je wil niets liever dan je kennis in de praktijk brengen. Werkervaring op doen en zo groeien naar een goede en zelfstandige toekomst. Alleen is het tegenwoordig niet zo makkelijk om werk te vinden. Er zijn veel werkzoekenden en weinig banen. Hoe kan je er dan voor zorgen dat je toch werkervaring kan op doen?

Misschien is vrijwilligerswerk iets voor jou. Hiermee zorg je ervoor dat je geen gat in je cv krijgt en je zorgt voor de nodige werkervaring. De kans is ook groter dat je vrijwilligerswerk vindt dan een vaste baan. Dan is nog de vraag waar kan je allemaal terecht en wat wil je. Er zijn genoeg organisaties die staan te springen om vrijwilligers, dus kijk gewoon wat rond op internet, vraag aan vrienden, familie en kennissen. Wie weet kom je zo wel iets tegen wat bij je past. Om toch ook een beetje te helpen heb ik ook wat organisaties opgezocht.

Unie Van Vrijwilligers
Wil je wat rondkijken en in verschillende sectors werkervaring op doen, dan zou je kunnen kijken op de site van Unie Van Vrijwilligers.

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) zet vrijwilligers in bij mensen thuis en bij zorg- en welzijnsinstellingen in Rotterdam. Voor veel mensen zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Hun wereld wordt vergroot door de komst van een vrijwilliger. Zij gaan samen op stap, maken een praatje en voelen zich hierdoor minder eenzaam.
Bron: http://www.uvvrotterdam.nl/site/home.html

Vrijwillige ThuisAdministratie
Ben je net afgestudeerd met een administratief diploma, dan is het misschien leuk om mensen te helpen met hun administratie. Bij Vrijwillige ThuisAdministratie kan jij jouw kennis kwijt en daarmee mensen helpen.

Vrijwillige ThuisAdministratie zet vrijwilligers in bij mensen die door omstandigheden hun financiële administratie niet op orde hebben. De vrijwilliger brengt hier samen met de cliënt weer structuur in, met als doel dat de cliënt zijn eigen administratie weer op kan pakken.

MVZ
Het kan zijn dat je communicatief sterk bent en sociaal, dan kan jij je ook aanmelden als maatje. Via het MVZ kan je in contact komen met iemand die wel een maatje kan gebruiken, wie weet ontstaat er nog een vriendschap. Zo kan je ook weer op je cv laten zien dat je sociaal goed onderlegd ben en graag iets doet voor je medemens.

MVZ is een samenwerkingsverband van bijna veertig Rotterdamse vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties houden zich bezig met één-op-één vrijwilligerswerk in de thuissituatie, ieder voor een eigen specifieke doelgroep. Daarnaast matcht MVZ de binnenkomende vragen en aanmeldingen.

Bron: http://www.cvd.nl/wat-doen-wij/vrijwilligerswerk

Zo zie je, hier heb ik al drie verschillende soorten vrijwilligerswerk beschreven. En er zijn er nog veel meer. Het geef je in ieder geval de gelegenheid om niet stil te zitten, onder de mensen te blijven, te netwerken en je cv actueel te houden. Want recruiters zien graag dat je werkervaring hebt en dat kan met vrijwilligerswerk.

Hieronder zijn nog een paar links voor vrijwilligerswerk.

stichting humanitas vrijwilligerswerk

http://www.vrijwilligerswinkel.nl/

http://www.aafje.nl/vrijwilligerswerk

Dierenbescherming Rijnmond vrijwilligerswerk

Door Lorna

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.333 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel