werkcafe

Dress for Success

Door Sandra

Al eerder heb je artikelen voorbij zien komen over Dress for Success. En toch kunnen we er nooit genoeg over schrijven. Johan en Anke, voormalig redacteuren van het Werkcafé, zijn recent nog bij Dress geweest en zijn tevreden teruggekomen. De ervaring van Anke kun je natuurlijk altijd nog even terug lezen.

Afgelopen week zijn Jennifer, redacteur bij het Werkcafé, en ik bij Dress langs geweest. Onder het genot van een lekker kopje thee hebben we een hernieuwde kennismaking gedaan. Het leuk was dat we begonnen met de geschiedenis. Een geschiedenis die ik al kende, maar het is toch goed om het weer eens te horen en vooral met jullie te delen.

Dress Nederland is 15 jaar geleden gestart in Rotterdam. Er stond een stukje in de Opzij met een oproep en dat was dan het begin. Geen heel nieuw concept dus, want in Amerika bestond het concept al langer, maar wel nieuw voor Nederland. En een succes, niet in alleen in Nederland, maar ondertussen zijn er in 19 landen 140 vestigingen.

Maar wat is het doel van Dress?

Bij Dress richten ze zich in eerste instantie op twee vragen:

1.       Hoe zie ik eruit?

2.       Hoe kom ik over?

Deze twee vragen zijn van belang als je bijvoorbeeld op sollicitatiegesprek gaat.  Of als je juist gaat werken. Als jij goed gekleed gaat, voel je je (normaliter) prettiger. En als je je prettiger voelt, straal je dat ook uit. Daar wordt een werkgever natuurlijk veel blijer van dan wanneer je onverzorgd of gewoon niet blij overkomt. Kleding is van belang voor je eerste indruk, of je wilt of niet. Bij Dress helpen ze je mee door samen met jou mooie (nieuwe) kleding uit te zoeken in de winkel. De kleding mag je houden en je pinpas blijft in je portemonnee.

Wanneer mag je naar Dress?

Je bent van harte welkom bij Dress als je een uitnodiging hebt voor een sollicitatiegesprek en een uitkering ontvangt (of een minimum inkomen hebt). Deze voorwaarden zijn van belang om je goed te kunnen helpen en omdat Dress helaas niet voor iedereen gratis kleding kan verstrekken.

Het goed helpen is eigenlijk het belangrijkste voor de vrijwilligers die bij Dress werken. Samen met jou gaan ze kijken wat het beste bij jou, bij de functie en bij het bedrijf past. Daarom moet je dus ook een uitnodiging voor een gesprek hebben en als je slim bent neem je de vacaturetekst mee.  Want bedenk zelf maar eens wat je aan doet voor een functie bij een advocatenkantoor en wat je aandoet voor eenzelfde soort functie bij een welzijnsorganisatie. Daar zit een wereld van verschil tussen. Zorg dus ook dat je goed voorbereid naar Dress gaat. Een goede tip die wij kregen was: trek aan wat je zelf bedacht had om aan te trekken naar het sollicitatiegesprek.

Afspraak

Helaas is Dress niet altijd in staat om iedereen van nieuwe kleding te zien. Ze zijn afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven, maar ik denk dat er keuze genoeg is in de winkel om voor vrijwel iedereen iets moois uit te zoeken. Zorg dat je ruim de tijd hebt voor je afspraak, zodat je rustig samen met de vrijwilliger op zoek kunt naar een passende outfit. Zij nemen alle tijd om jou te helpen en je van advies te voorzien. En zorg dat je een afspraak maakt, anders kom je misschien voor niets.

Voor meer informatie kun je terecht op de site en facebook van Dress.  Ga eens een kijkje nemen in de winkel of maak meteen een afspraak!

We hopen binnenkort ook Dress for Succes welkom te heten tijdens Werkcafé Live, zodat je een van hun workshops kunt volgen.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.310 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel