werkcafe

Effectiviteit participatiewet 50+ werkzoekenden

Robbert Smith, student aan de Hogeschool Inholland heeft ons benaderd met de vraag of wij 50+ers kennen die mee willen werken aan zijn onderzoek. Het betreft een onderzoek naar de effectiviteit participatiewet met betrekking tot de aangeboden trajecten in Prematching. Voel jij je aangesproken en wil je Robbert helpen met het afsluiten van zijn studie, lees dan hieronder zijn oproep:

Onderzoek

Ik ben Robbert Smith en volg sinds 2011 de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening bij Hogeschool Inholland te Rotterdam. Tot dusver heb ik de opleiding met goede resultaten doorlopen, wat mij nog rest, is het stuk praktijk onderzoek. Dit onderzoek gaat over de re-integratie van 50+’ers, die een bijstandsuitkering ontvangen vanuit de Participatiewet, de IOAW, de IOAZ of de IOW. Personen die vallen onder deze wetgevingen zijn op basis van de verschillende daartoe strekkende (Rotterdamse) verordeningen (in veel gevallen) verplicht mee te werken aan de verschillende trajecten die de gemeente Rotterdam aanbiedt. Het uiteindelijke doel van deze trajecten is de uitkeringsgerechtigde te leiden naar betaald werk. Mijn onderzoek richt zich op de afdeling Prematching en de onderdelen (trajecten) die zij aanbieden.

Graag zou ik personen (twee mannen en twee vrouwen), die deelnemen aan een van deze onderdelen, kort en krachtig (hooguit 20 minuten) willen interviewen. Het interview gaat over de effectiviteit van het aangeboden onderdeel. Hierbij past de volgende vraag: in hoeverre vinden deze personen dat het onderdeel hen ondersteunt naar betaald werk?

Verschillende onderdelen

De onderdelen die van toepassing zijn en waarvoor ik de deelnemers wil oproepen met mij contact op te nemen, zijn de volgende: Magis010, Werkplaats Rotterdam Zuid, Zorgcampus, Samenlevingswerk en ExIT.

Voor het interview mogen de deelnemers van de bovengenoemde onderdelen telefonisch of per e-mail contact met mij opnemen. Deelname blijft niet onbeloond. Iedere deelnemer ontvangt een VVV-bon ter waarde van €10,-. Alle deelnemers blijven anoniem en met de informatie zal zeer discreet en integer worden omgegaan.

Telefonisch ben ik bereikbaar op nummer 0681487637 en per mail op 506103@student.inholland.nl.

Geïnteresseerden (50+’ers die een uitkering ontvangen vanuit de Participatiewet, IOAW, IOAZ of IOW en deelnemen aan een van de bovengenoemde onderdelen) mogen mij altijd bellen met vragen over het interview of om een afspraak te maken voor het interview. Mailen kan uiteraard ook.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.852 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel