werkcafe

Dress for Succes: goed gekleed naar het sollicitatiegesprek

Door Anke

 

Als de grote brede glimlach op mijn gezicht verschenen is en ik mijn wat-aan-te-trekken1gunteam op de hoogte heb gebracht van de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, dan is zo ongeveer het eerste wat ik me afvraag: “Wat moet ik aan?”
In gedachten de kledingkast af en de was voor de komende week plannen. Meestal kom ik er wel uit, maar nou had ik deze keer een tweede gesprek en dat werd toch wat krapjes in mijn kledingkast.
Na verloop van tijd slijten de kleren, voor jezelf denk je nog wel dat het kan, maar voor een sollicitatiegesprek is het misschien toch net iets te versleten.

Dus naar Dress for Succes.
Dress for Succes is een winkel, speciaal voor werkzoekenden die een sollicitatiegesprek hebben. Met je uitnodiging maak je een afspraak bij Dress for Succes.
Aldaar vertel je eerst onder het genot van een kopje koffie aan de vrijwillige medewerker op wat voor functie je gaat solliciteren. Ondertussen schat de medewerker in welke outfit het beste bij jou past en bij de functie die je ambieert. Met wat passen, tips en goede feedback, wordt er een combinatie gemaakt van kleding waarin je persoonlijkheid het beste naar voren komt en waarin je geambieerde werkgever je ziet als een geschikte kandidaat.

Sowieso is het prettig om eens feedback te krijgen op je kleding en je overkomen in de professionele arena. De mensen om je heen kennen je thuis, zijn bepaalde dingen van je gewend of vinden alles wel goed. Bij Dress for Succes kun je experimenteren met kleuren waarin je gezicht net wat beter uit de verf komt, lengtes van jasjes die je figuur beter uit laten komen of net even dat andere kledingstuk dat je professioneel voor de dag doet komen. Een klein stapje buiten je comfortzone kan een hele andere kijk geven.
Ik werd geholpen door Ester en Karin. Aan beide dames was te zien dat ze verstand hadden van kleding. Karin is Stewardess geweest en Ester heeft altijd een passie gehad voor de kledingbranche. Momenteel geeft ze ook trainingen in kledingadvies aan werkzoekenden via Werk en Inkomen.

Als advies aan de lezers van Werkcafé geven de dames dat werkgevers in ieder geval graag willen zien dat je je best hebt gedaan. Dat toont motivatie en dat je gefocussed bent. Ook geven ze aan  Shoppen_in_de_hetkanWel_avondwinkel1dat vrouwen er vaker minder representatief uitzien dan mannen. Dit komt ook omdat het voor mannen iets gemakkelijker is om er representatief uit te zien. Er is over het algemeen minder keuze voor mannen in de kledingkeuze dan voor vrouwen.
En daar liep ik naar buiten met een tas vol kleding. Een outfit voor mijn sollicitatiegesprek, inclusief schoenen. Blij en tevreden kon ik die zorg aan de kant zetten en me voorbereiden op de inhoud van het sollicitatiegesprek.

Dress for Succes Rotterdam

Dress-for-Succes-Rotterdam-2-400x300
Rijnhoutplein 4

3014 TZ  Rotterdam

06 15 38 21 11

(tijdens openingsuren)

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
852 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel