werkcafe

Werkcafé Live maandag 1 februari

 

Op iedere eerste maandag van de maand vindt Werkcafe Live plaats. Het programma vind je iedere maand op de website, dus hou deze goed in de gaten.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur                           Inloop

13.30 uur                           Opening

14.00 uur                           Ronde 1 workshops

15.00 uur                           Pauze

15.30 uur                            Ronde 2 workshops

16.30 uur                            Einde

Locatie: Gebouw De Heuvel, Grote Kerkplein 5, Rotterdam

 

We bieden de volgende workshops:

 

De Malle Molen van het leven (VOL)

François Reijnders heeft altijd hard en vol passie gewerkt, in loondienst en later als ondernemer. Een vrouw en 2 kinderen. Hij had de zaken goed voor elkaar. In 2008 ging het echter mis. Heel erg mis. Bij een onderneming die hij had overgenomen, bleken ‘lijken’ in de kast te zitten. Z’n vermogen verdween, hij werd ziek, ook z’n vrouw werd ziek en overleed. Daarnaast kwam aan het licht dat z’n vader niet z’n verwekker was. De Wet van Murphy in extremis.
Uiteindelijk heeft hij de kracht gevonden om deze periode op te schrijven in een boek ‘1096 dagen’. Tijdens de workshop zal François het licht aan het eind van de tunnel laten zien, want dat is er altijd. Hoe kun je buiten de kaders denken en hoe leer je daarmee naar anders naar jezelf te kijken. Dat leer je toepassen bij het solliciteren. En dat vol te houden, ook al krijg je 99 keer nee te horen.

Guerrilla Solliciteren™ : Creatief, Authentiek en Doelgericht (alleen ronde 1)

Tijdens deze workshop krijg je tips, voorbeelden en advies om creatief, doelgericht en authentiek te solliciteren.
De arbeidsmarkt kan een jungle zijn. Jouw jungle. De veranderde arbeidsmarkt vraagt om een andere sollicitatiestrategie. Wil je opvallen, dan moet je als sollicitant een sterk en onderscheidend profiel hebben. Tijdens de workshop ‘Guerrilla Solliciteren’ leer je om op een nieuwe manier naar jouw arbeidsmarkt te kijken en jezelf op een stoere, doeltreffende, maar authentieke manier te presenteren. Want… het is jouw jungle!
In deze workshop gaan we op inspirerende en interactieve wijze kennis met andere sollicitatiestrategieën. Je leert om op een nieuwe manier naar je arbeidsmarkt te kijken en jezelf op een stoere, doelgerichte en authentieke manier te presenteren. Solliciteren met ballen!
Deze training wordt alleen in de eerste ronde gegeven. Het is niet mogelijk om je voor de tweede ronde in te schrijven.

Loopbaanyoga (duurt ronde 1 en 2!)

In deze workshop loopbaanyoga gaan we door middel van De fysieke activiteit, ademhalingsoefeningen en meditatie-oefeningen loopbaanvragen onderzoeken en ervaringen delen met elkaar. De laatste tien jaar werk ik als zelfstandig loopbaanadviseur en in mijn praktijk zie ik vooral veel mensen die door reorganisatie en ziekte op zoek zijn naar nieuw werk. Dat werk kan in het verlengde liggen van wat je deed of een totaal nieuw hoofdstuk zijn in je loopbaancarriere.

Wat mij opviel is dat veel mensen het ontzettend moeilijk vinden om te dromen en hun belemmerende overtuigingen los te laten. Iets dat enorm belangrijk is om erachter te komen wat je drijfveren zijn. Vaak is er ook een grote behoefte aan ontspanning en rust. En begrijp mij goed, ik weet heel goed dat het echt moeilijk is om -tussen alle honderden brieven en evenveel afwijzingen- positief, open en gemotiveerd te blijven en ook nog eens te dromen over je ideale loopbaan. Toch liggen er sleutels en aanwijzingen die je helpen om de juiste loopbaanstap te zetten.

De workshop is een combinatie van loopbaanopdrachten vanuit de rust die je vindt door yoga-oefeningen te doen. De precieze opdrachten sluit ik aan bij de thema’s en verwachting van de groep. Het wordt dus interactief, in contact met elkaar én jezelf naar binnen richten. Deze training duurt van 14.00 u. tot 16.30 u.

Laat je verrassen!

Wat je van Pippi Langkous kunt leren over solliciteren (VOL)

Ben jij

Pippi meme2–          je huidige werk zat en wil je kijken welke mogelijkheden en kansen je hebt?

–          het traditionele solliciteren en de tegenstrijdige adviezen helemaal beu?

–          iemand die heel veel kan, maar het lastig vindt om dit te bewijzen of te vertellen?

–          op zoek naar je onderscheidende en toegevoegde waarde?

–          creatief, eigen-zinnig en speels of wil je dat worden?

Wil  jij:

–          eens op een andere manier naar solliciteren kijken?

–          eens met een flinke knipoog naar jezelf en solliciteren kijken?

–          als speelse dertiger, ongeveertiger of 50-is-het-nieuwe-veertiger  wat leren van de inmiddels 70-jarige Pippi?

–          leren wat jouw eigen eigen-aardigheden zijn en hoe je die kunt benutten?

–          een echte Pippi Langkous cv maken?

–          solliciteren met plezier?

 

Kom dan naar de workshop van Tessa Faber en ervaar hoe je jezelf uit de sleur van wanhopig solliciteren en naar hoopvol profileren kunt  omdenken.

1-op-1 gesprek met lid Rotary (VOL)

Tijdens een 20 minuten durend gesprek kun je al je vragen stellen over solliciteren aan een lid van de Rotary. Het kan gaan om je cv, maar ook een brief of het sollicitatiegesprek kunnen besproken worden. Bij aanmelding kun je aangeven welk onderwerp jij graag besproken wilt hebben.

 

 

AanmeldKnop_WerkcafeLive

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.778 keer bekeken

Reageren

Reacties

Redactie Werkcafé Rotterdam
Werkcafé Rotterdam 27 januari 2016
Het is aan te raden makkelijk zittende kleding te dragen als u voor de workshop loopbaanyoga kiest.
Ernst-Jan
Ernst-Jan 25 januari 2016
Heb je makkelijk zittende kleding nodig voor de loopbaanyoga workshop of kan je in gewone nette kleding deelnemen?

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel